Murith Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam, planuje zakupić PC (bez dysku) do 11k. Głównie będzie używany do gier/programowania. Monitor który posiadam to LG 34GK950F-B. Aktualny zestaw nad którym myślę to https://www.x-kom.pl/lista/ukk2z82fg Jest ok, czy coś do poprawy? Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez Murith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Nie wiem czy do programowania nie byłby lepszy Ryzen 3900X - 12 rdzeni/24 wątki. Dla porównania ten Intel ma 16 wątków. Wszystko oczywiście zależy od tego w czym programujesz. Może warto zapoznać się z jakimiś artykułami lub sprawdzeniem który z nich radzi sobie lepiej w programach stosowanych przez ciebie. Nie jestem też przekonany na temat doboru karty graficznej. Osobiście brałbym 2080 Super, przyrost wydajności w wersji Ti nie jest wart pakowania dodatkowych 2000zł w komputer. https://www.x-kom.pl/p/507757-karta-graficzna-nvidia-palit-geforce-rtx-2080-super-gamerock-premium-8gb-gddr6.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omelette du fromage Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Michikun napisał: Nie jestem też przekonany na temat doboru karty graficznej. Osobiście brałbym 2080 Super, przyrost wydajności w wersji Ti nie jest wart pakowania dodatkowych 2000zł w komputer. Dokładnie to już lepiej ta nadwyżkę hajsu przeznaczyć na kupno 3950x jak wyjdzie we wrześniu jeśli można się wstrzymać z zakupem. O ile oczywiście będzie dostępny w Polsce :) Tylko pytanie czy autor tematu wykorzysta jego możliwości bo w grach nie będzie żadnej różnicy względem 8-rdzeniowca. A przyszła generacja konsol dalej będzie oparta o procesory 8-rdzeniowe więc większość przyszłych gier jeszcze długo nie wykorzysta możliwości procesorów o większej ilości jajek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Lepiej wrzucić tą nadwyżkę kasy w 32GB RAM co również może mieć znaczenie przy programowaniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...