\\ MarcO // Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Witajcie. Walczę z aktualizacją Windows 10 Pro 1809 do majowej 1903 , aktualizacja pobrana z WU przy około 31% mam restart i cofanie zmian . Błąd 0x8007042B - 0x2000D The installation failed in the SAFE_OS phase with an error during MIGRATE_DATA operation. To samo poprzez windows media creation tool jak i aktualizacja z obrazu aktualnego win 10 Antywir odistalowany , wolne miejsce na dysku 60GB , sterowniki , chipset , bios aktualne , w uefi secure boot oraz fast boot wyłączone. DISM scan oraz SFC scan przechodzi bez błedów. logi poniżej setuperr.log setupact.log Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Walczyłem z tym na laptopie Samsunga znajomka i nic z tego. Nijak nie poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Masz raid lub coś na USB spięte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 Brak Raid'a , mam pod sata dysk mechaniczny , napęd dvd oraz z dwóch portów sata wyprowadzonego śledzia na e-sata. Na czas aktualizacji wyłączone kompletnie sata w uefi. Brak urządzeń podpiętych w portach usb , klawiatura oraz odbiornik myszki także wypięte. W uefi wyłączona integra audio. Komp bootuje z dysku nvme m.2 , aktualizacja bez rezultatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2019 Też miałem problem z tym updejtem na jednym kompie , instalka od nowa wersji 1903 poszła bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Pierwotny system był klonowany przy zmianie dysków , z ukrytych partycji zawierał tylko tą systemową efi 100MB. Powodem błędu aktualizacji był brak partycji odzyskiwania oem . Ponowna instalacja systemu rozwiązała problem . Teraz na dysku są dwie ukryte partycje jedna odzyskiwania oem 529MB oraz systemowa efi 100MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...