Pawelek69 Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Witam, Jako że parę dni temu zainstalowałem Windows 10 na nowo i od razu problemy w podglądzie zdarzeń: m. in. „Uruchomienie sesji „CldFltLog” nie powiodło się z powodu następującego błędu: 0xC0000022” Analizując problem domyślam się że padłem ofiarą bugu https://support.microsoft.com/en-ie/help/4513240/sfc-incorrectly-flags-windows-defender-ps-files-as-corrupted Bo po wpisaniu w cmd: sfc /scannow mam błędy Ponieważ aktualizacja Defendera nie przyniosła skutku, zrobiłem eksperyment: Windows 10 zainstalowałem na świeżo parę dni temu z pendrive używając Windows media creation tool ze strony Microsoftu. Dzisiaj zrobiłem z ciekawości dodatkowo 2 pendrive instalacyjne. Miałem też pendrive sprzed paru dni. Porównałem sobie w programie Total Commander zawartość plików instalacyjnych z pendrive:\sources\install.esd Za każdym razem Total Commander pokazuje różnice w zawartości plików, dokładnie 43 różnice, niezależnie który z 3 pendrive z sobą porównuję, pomimo że ich sumy kontrole SHA1 i MD5 są takie same. Domyślam się że może to być związane z datą plików. Moje pytanie, czy to normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Program MS ściąga i robi instalkę w uefi i legancy,natomiast taki rufus (nie wiem jak inne) albo w jednym albo drugim,to może być różnica ale to tylko moje niesprawdzone przemyślenia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...