Frost12 Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 (edytowane) Witam. Ostatnio zakupiłem procesor używany i5 6400 i rx 570 8gb. I nowe gierki nie chodzą jak powinny. Reszta PC: msi h110m pro-d corsair vs 450 2x4gb ramu dysk ssd 240 i hdd 500gb Co zrobiłem: sprawdziłem jeszcze raz podłączenie podzespołów w PC, zmieniłem slotami RAM, przepiąłem dyski na inne porty sata, inny kabel zasilania gpu - wszystko jest złożone na pewno dobrze sterowniki najnowsze zainstalowanie, bios tak samo. Windows oryginał i gry ze steam. Test 1,5h occt w trybie power supply i temperatury są ok i screeny assd benchmark test dysków https://zapodaj.net/f728f850baf9a.jpg.html https://zapodaj.net/9caba8c47688a.jpg.html https://zapodaj.net/da9cdad478e47.jpg.html https://zapodaj.net/db17798d94652.jpg.html https://zapodaj.net/cd22c31f22eb2.jpg.html W metro exodus jest gorzej wstawię później filmik. Tak wygląda w far cry 5: Stawiam na grafikę co zauważyłem to przy przycince spada użycie gpu nawet do 0 i taktowanie Edytowane 1 Września 2019 przez Frost12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Może jakiś problem z V-Sync, FreeSync? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Nie mam monitora z ta technologią i zawsze vsync wyłączony mam - dell p2314h jedyne co to kabel zmieniłem dvi single link na display port ale nie ma poprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Monitor 8ms 60Hz też może mieć wpływ na komfort rozgrywki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 No tak tylko wcześniej jak miałem celeron g3900 i hd6670 1gb grałem sobie na przykład w dead space 2 ,deus ex bunt ludzkości czy thief 4 i co prawda nie grałem na wysokich czy ultra w tylu fps ale nie zacinało i bardziej komfortowo grałem jak teraz. A teraz to ch... że wysokie/ultra i około 60 fps jak ide i co chwila jakiś przycięcie....nawet na niskich to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 A jakie sterowniki zainstalowałeś? Najnowsze? https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Tak na początku te stabilne 19.5.2 potem najnowsze 19.8.2 a teraz mam 19.3.2 najstarsze dostępne na stronie amd na wszystkich to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszd82 Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 A jak przycina to procka nie masz przypadkiem na 100%?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 Nie, w far cry 5 użycie jest wysokie 90% i do 100% dobija ale w metro exodus widziałem maks 95% a tam ścina jest większa popołudniu jak wrócę z pracy to wrzucę filmik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 Zobacz jak mało klatek robi RTX 2060 w Metro a ty masz kartę RX 570 i procesor znacznie słabszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 No tak tylko ja na ultra nie gram physx i rtx wyłaczone. Tak wygląda u mnie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2019 Pożyczyłem gtx 1060 3gb no i w far cry 5 nic się nie zmieniło, w metro exodus może trochę lepiej. Ale problem nie ustąpił i nie wiem już w czym problem procek czy płyta uszkodzona ? Na youtube ludzie wstawiają filmiki na tym procku i chodzi im dobrze w 5:00 minucie u mnie przy wyskakiwaniu potworów jest ścinka, a potem druga przy 1 wystrzale z broni a u gościa chodzi bez. Nie wiem czy to fake video czy u mnie coś spieprzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2019 Pamięci RAM z jakim taktowaniem i CL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2019 Pamięć GoodRam IRDM, DDR4, 4 GB,2133MHz, CL15 (IR-2133D464L15S/4G) Pamięć GoodRam Play, DDR4, 4 GB,2133MHz, CL15 (GY2133D464L15S/4G) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2019 W metro exodus pomogło przeniesienie gry na ssd. W far cry 5 bez zmian czy hdd czy ssd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2019 FC5 tak ma przycina nawet z i59600k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frost12 Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2019 No mam nadzieję że to problem fc5 a u mnie dysk hdd nie wyrabia bo jeszcze wieśka mam i lubi przyciąć muszę przenieść na ssd i zobaczyć jak działa ale musi poczekać na razie bo kończy się miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...