Firedash Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Witam, mam dzisiaj trochę pechowy dzień, bo sprawdzali u mnie w bloku instalację elektryczną i poza grzebaniem w gniazdkach w kuchni i łazience, wyłączyli także prąd. Zapomniałem na ten czas wyłączyć komputera. Próbowałem go później włączyć ale okazało się, że nie ma obrazu na ekranie, a myszka się nie świeci. Na początku myślałem, że to kwestia karty graficznej ale właśnie zauważyłem po chwili, że ani klawiatura ani myszka się nie świecą, więc obstawiam płytą główną. Jakie mam opcje, żeby się upewnić? To mnie najbardziej boli, że nie mam pewności, bo bym od razu zaniósł płytę do sklepu, jest na gwarancji. I ogólnie dziwi mnie ta sytuacja, bo nie jeden raz miałem odcięcie prądu i nic się nie działo, mam dobry zasilacz Be Quiet (gold) i trochę zabezpieczeń ma. Z drugiej strony trochę grzebali przy tych gniazdkach, nie znam się na elektryce aż tak, żeby wiedzieć czy da się w ten sposób zrobić coś ze sprzętem w innym pomieszczeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK74 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Na początek sprawdziłbym czy gniazdko do którego masz podpięty sprzęt jest sprawne. Potem wyłącznik na zasilaczu, ewentualnie jeszcze listwę przepięciową (o ile masz do niej podpiętego pc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Wyjąłem baterię z płyty głównej, włożyłem i wszystko działa. Widocznie płyta jakąś zawieszkę złapała. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...