Igorius Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 (edytowane) Cześć Próbuję złożyć nowy zestaw dla siebie. Aktualnie mam FX 6350 + GTX 670 2GB. Oto, co wymyśliłem: R5 2600 Gigabyte B450 Aoris Elite Palit RTX 2060 GamingPro 2x8GB DDR4 3200Mhz Balistix SilentiumPC Rrgnum RGT4 RGB + dodatkowo wentylator na top 140 TL-WN881ND Czy można lepiej do maks. 3500zł? Że starego zestawu mam zasilacz Corsair TX 650W v.1 oraz Thermaltake TRue Black 120 z dwoma wentylami do chłodzenia procesora. Chyba tyle. Edytowane 9 Września 2019 przez Igorius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 Wydaje się w porządku, a co w temacie dysków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Kozak, ale Forza 7 na tym działać poprawnie nie będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorius Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 (edytowane) 10 godzin temu, mrcszyman napisał: Wydaje się w porządku, a co w temacie dysków? Ze starego zestawu, jeden SSD i dwa HDD, powinno się zmieścić w obudowie, prawda? 1 godzinę temu, recedent napisał: Forza 7 na tym działać poprawnie nie będzie Bo...? Edytowane 9 Września 2019 przez Igorius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Bo mam podobny: Ryzen 5 3600, RTX 2070 Super i: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorius Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Eeeech, niestety jest jakiś problem z obudową, do Regnum nie pasuje Corona HP 140, a Armis jest już droższą obudową. Muszę pomyśleć jak to zrobić, aby mieć wentyle RGB w budzie, kompatybilne... Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Budę i wentylatory kupić osobno, ew. też inne chłodzenie do CPU.W ten sposób można rozwiązać większość problemów z kompatybilnością Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorius Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 (edytowane) Po namyśle zdecydowałem, że pójdę zdecydowanie w wydajność a nowe podzespoły upchnę w obudowie, którą posiadam. W budżecie do 3500zł mogę pozwolić sobie na zakup takiego zestawu: - Ryzen 5 3600 - MSI B450 Gaming Plus Max - Crucial 2x8GB Ballistix Sport LT 3000Mhz - MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR5 Resztę podzespołów użyję tych, które mam, wydajność kosztem bajerów. Mam jednak do was pytanie - jeden ze znajomych poradził mi, abym nie kupował GeForce'a ale wziął Radeona, konkretnie MSI RT 5700 Mech OC 8GB GDDR6 ponieważ jest wydajniejszy, ma więcej pamięci a kosztuje tyle samo. Co o tym sądzicie? Ostatnia kartę od czerwonych to miałem Radeona HD 4850 512MB DDR3 od Paliwa, który służy do dzisiaj w kompie narzeczonej... miałem jeszcze x1950 pro (jednoslotowego) i tyle, jeśli chodzi o AMD. Zatem co sądzicie o propozycji mojego znajomego? Edytowane 9 Września 2019 przez Igorius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 ~3500 zł i tylko rtx2060? Nie pomyliłeś z Super :P 3 566,02 zł https://www.x-kom.pl/lista/axv2sh17b tam jest dorzucony gratis ale on się zmienia na 1 grosz tylko musisz do koszyka dodać + piszesz w temacie rabatowym jeszcze zbijesz cene Albo te nowe rx5700 z normalnym chłodzeniem https://www.x-kom.pl/p/509702-karta-graficzna-amd-msi-radeon-rx-5700-mech-oc-8gb-gddr6.html https://www.x-kom.pl/p/514368-karta-graficzna-amd-gigabyte-radeon-rx-5700-xt-gaming-oc-8gb-gddr6.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...