JacekSpain Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 Witam, otóż mam dylemat na jakiej płycie obsadzic i5 4670k. Do wyboru mam h87 performance od asrocka lub z97 hd3 od gigabyta. Chodzi glownie o mozliwosci oc i stabilnosc pracy. Jezeli chodzi o chlodzenie to mam wodne cooler master 120 lite. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 (edytowane) tylko płyty na Z nadają się do oc Edytowane 8 Września 2019 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Nie koniecznie tylko płyty na Z97 nadają się do OC, to haswell więc możliwe że i h87 ma zdjętą blokadę albo kiedyś była.Generalnie lepiej brać Z97 - pewniejsza i pozwala na szybsze ramy Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekSpain Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Ogólnie posiadam te 2 płyty tylko którąś muszę wybrać. Na tej z97 nie podoba mi sie troche sekcja zasilania cpu i jej chłodzenie. Wczoraj udalo mi sie wykrecic z cpu stabilne 4100 ale wydaje mi się mało i nie wiem czy winowajca nie jest wlasnie zasilanie procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechs7 Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 ten sam procek na z97 gigabyte mam na 4.5ghz przy zasilaczu beQ 630W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekSpain Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Godzinę temu, grzechs7 napisał: ten sam procek na z97 gigabyte mam na 4.5ghz przy zasilaczu beQ 630W No właśnie tak mi się wydaje ze 4,5 jest osiągalne, muszę sie pobawic trochę. Podkrecales podnosząc tylko mnoznik? Jakie napiecie cpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Bo podkręca się przez mnożnik (przynajmniej powinno), a z napięciami zacznij w okolicach 1.35 V, zegar na początku ostrożnie 4,4 GHz i próbuj szukać szybszego taktowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceMan75 Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 sam używam z87 asrocka z takim prockiem, bez problemu wszystko działa, 4.5 ghz wykręcone, dodatkowo podoba mi się program asrocka dzięki któremu można podkręcać z poziomu windowsa, działa to sprawnie i wygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...