kojocik00 Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 Witam, chciałbym zmienić stary komputer na coś co pomoże mi przyjemnie pograć. AMD czy Intel? Właśnie was chciałbym o to zapytać. Chodzi tylko o granie w gierki PUBG, CS, WoW Classic, Wiedźmin 3 i czekam na Cyberpunka. Zestaw posłuży mi na pewno na jakieś 5 lat+. Nie potrzebuje świecących komponentów, a nawet ich nie chce. Posiadam monitor ASUS 24" LED 3D - VG248QE oraz SSD'ki na gry wiec "Samsung SSD 970 EVO M.2 PCIe NVMe 500 Go" tylko na system i ewentualnie jakaś gra. Bardzo podoba mi się obudowa "be quiet! Silent Base 801 Window (Orange)", ale jeżeli ktoś ma propozycje dużej i dobrze wentylowanej obudowy to niech śmiało wali (nie musi być z oknem). Chciałbym tez dorzucić Thermal Grizzly Kryonaut oraz NZXT Kraken X62 (chyba warto?) Kwota jaka dysponuje to plus minus 2000 euro, wiadomo jeżeli warto do czegoś dopłacić to tak będzie. Nie znam się na OC pamięci ram, a co do procesora to nie wiem czy będzie taka potrzeba w przypadku dobrego zestawu. Co do dostępności komponentów to prosiłbym żebyście sugerowali się dostępnymi częściami w tym konfiguratorze, jest po francusku, ale intuicyjnie można otwierać zakładki i w wyszukiwarce wpisywać co się szuka https://www.ldlc.com/fr-be/configurateur-pc/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 Jak chcesz kupować komputer za 8600zł to przede wszystkim pomyśl nad zakupem monitora 1440p... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojocik00 Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 Zakup nowego monitora mam zaplanowany, ale bliżej grudnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 To dobrze :) zatem pakuj kasę w i9-9900K Gigabyte Z390 AORUS PRO lub MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC 2x8GB 3200MHz DDR4 CL16 - tutaj po prostu bierz to co będziesz miał najtańsze GeForce RTX 2080 Super od Palita w wersji Jetstream lub GameRock Premium (czasami jest zapisany jako GRP) Zasilacz Seasonic Focus Plus Gold 750W lub XFX TS 750W lub Thermaltake Toughpower 750W - co tam będzie w ofercie sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...