AVV3R Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2019 Witam Potrzebuję podpowiedzi odnośnie rodzajów pamięci DDR a wydajności i rozbudowy. Chcę kupić nową karte graficzną powiedzmy jakieś 4-6GB z pamięcią DDR5. Moja stacjonarka obecnie ma płytę główna która obsługuje pamięć DDR3. Wiem, że konieczna jest wymiana zasilacza ale czy ta płyta da radę obsłużyć taka karte z jej pełnymi możliwościami? Co z pamięcią RAM? Ma jakiś wpływ na działanie karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2019 Pamięć karty nie ma nic wspólnego z pamięcią płyty, więc możesz swobodnie kupić nową kartę i będzie okej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2019 Podaj najpierw jaki masz CPU i ile ram . Oraz jaką dokładnie kartę chcesz kupić , po ilości VRAM można wnioskować że to może być GTX1050Ti / GTX1650 / GTX1660 lub GTX1060 6GB , opcjonalnie Rx 570 / 580 . Z drugiej strony typ pamięci sugeruje starą platformę - maximum to Haswell lub Broadwell , dolna granica to koniec archi C2D i socket 775 . Wsadzenie najmocniejszych grafik z ww. listy do C2D / C2Q ( czy Xeona S771 ) to kiepski pomysł , Broadwell + GTX1660 wygląda już lepiej ale do obecnych I5/I7 8xxx / 9xxx czy Ryzenów trochę już mu brakuje . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVV3R Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2019 Jutro podam dokładny model płyty,procka,pamięć Kupić zamierzam tak jak napisałeś GTX1650 4GB OC. Zastanawiam się czy jest sens właśnie w takie pakowanie mocnej karty słabszą reszte. Innym wyjściem jest chyba jedynie złożenie nowego. Chyba, że masz jakieś propozycje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2019 Bez podania modelu procka to cięzko powiedzieć . GTX1650 demonem wydajności nie jest ale jest lekko szybsza niż starszy 1050Ti . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2019 Jeżeli PSU pozwoli i reszta sprzętu nie jest zbyt powolna, to warto brać rx570 8GB w podobnej cenie zamiast 1650. Będzie wydajniej. Ale tak jak kolega wcześniej napisał, bez podania całego konfigu się nie obejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVV3R Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 Dziekuje za pomoc, temat do zamknięcia. Zrezygnowałem z tego pomysłu i po prostu złoże jakis nowy zestaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny74 Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 Napisz co za procka dokładnie masz, Ja np mam i5 4670k @ 4,5Ghz, do tego GF 1070ti i przy full HD + Ultra detale to grafika jest ograniczeniem(Borderlands 3). Na high grafa obciążona na 70%, procek 50-75%. . Zdażają sie czasami mikroprzyciecia, obstawiam że to wina procka, bo jeszcze wczoraj siedziałem na ryzenie 3700x i chodziło jak zyleta. Niestety nie gram w ogole gierek MP, wiec cięzko mi się wypowiedziec w tym obszarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...