adi1312 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2019 (edytowane) Witam, mam do was szybkie pytanko. Planuje rozszerzyć mój komputer o kolejny dysk SSD Budżet: +- 400zł Wymagania: 500GB, Najlepszy dysk w tej cenie Wiele osób poleca ADATA XPG SX8200 PRO, jednak wśród tego tłumu często wybijają się głosy że lepszym dyskiem jest Corsair MP510, mimo że sprzedaje się o wiele gorzej od wyżej wspomnianej ADATY. Co polecacie w tej cenie ? Edytowane 23 Września 2019 przez adi1312 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2019 W podanej kwocie oprócz podanych przez Ciebie nośników warte rozważenia są jeszcze PNY XLR 8 CS3030,bliźniacz konstrukcja do Adaty i Corsaira,Silicon Power A80 czy Plextor M9Peg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2019 Oba są dobre . Corsair jest nowszy i ma bardziej wytrzymałe pamięci ( 2,5 x większe TBW ) , ma też lekko wyższy odczyt wg. danych oficjalnych . Z drugiej strony jest droższy , ma mniejszą pojemność i lekko niższy zapis . SX8200 Pro odwrotnie , starszy ze sporo mniejszym limitem TBW ale większy , tańszy i lekko wydajniejszy w zapisie . Brałbym Corsaira ze względu na limit TBW . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1312 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2019 1 minutę temu, reyden napisał: Brałbym Corsaira ze względu na limit TBW . Utwierdziłeś mnie w moim przekonaniu, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2019 Przeczytałem wszystkie testy i wybrałem Corsair MP510. Trochę droższy ale tylko najnowszym Samsungom ustępuje. Adatę powinien wybrać ktoś z mniejszym budżetem, komu na większej pojemności zależy. Ja na 480GB zainstalowałem Win10 i Ubuntu 18.04. Oba systemy wstają w ok. 7s, winda chyba nawet sekundę szybciej. Do tej pory miałem dziadka SSD 128GB na sata. Komputer działa zauważalnie szybciej. Nie sądziłem, że M2 da aż takiego kopa.Aha usunąłem tą tandetną naklejkę izolacyjną pewnie obnużyłem temperatury o 2'C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2019 Ta tandetna naklejka to swego rodzaju mini radiator, pomaga bardziej równomiernie rozprowadzać ciepło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2019 Ta naklejka to izolator z tworzywa. Mam nadzieję, że żartowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...