Mucha_bn Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Zakupilem plyte glowna gigabyte ga-7va i athlona xp2000+ i mam duzy problem... Przelorzylem cooler z durona 850 ktory na 1.85 mial 32 stopnie celciusza, a ten athlon po wlaczeniu w kilka sekund na tym coolerze osiaga ponad 100 stopni (jeszcze sie niespalil:) czy to normalne i co powinnem zrobic? Dla porowniania ten duron 850 na nowej plycie gigabyte ga-7va ma 55-58 stopni... co teraz zrobic pomocy, dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin_n Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 jeśli to był antek xp 0.18 [chociaż mógł być i 0.13] to nic dziwnego - to tak jakbyś założył na fx5800 pasywne chłodzenie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 hehe ale na tej nowej plycie strasznie sie procki grzeja, musze kupic jakis zajebisty cooler czy oddac plyte do reklamacji?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Masz zle zalozony cooler, albo nie dales pasty termo. Niemozliwe aby radiator w kilka sekund osiagnal 100C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 na 100% masz zle nalozony radiator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Brat ma gibyta Va i jakis badziewny cooler za 50 zł na wiatraku z jakiegos titana który chłodzil niegdys durexa 800 i po podkręceniu na 2400+ w stresie ma 40 stopni. wiec coś pan popierdzieliłeś przy zakładaniu coolera panie zielonka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Wlasnie o to chodzi ze radiator jest na 100% dobrze zalorzony... a ta plyta jest troche debilna... wylacza komputer gdy procesor osiaga 110C 8O A przy takiej temperaturze proc powinien splonac zywcem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 To troche dziwne,mozliwe że poprostu płyta zle pokazuje temperature. Najlepiej uruchom kompa i dotchnij do dolnej czesci radiatora ręką -jeżeli sie popazysz to znaczy że żeczywiście jest tam 100C stopni-ale jest to watpliwe. Ja na swoim procku mam 52C stopnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Jeszcze mi na gieldzie zajebali wentylator z chipa plyty glownej a byl taki ladny:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 wentylator z chipsetu ci jeest nie potrzebny tylko chałasuje, w tych modelach to jest udręka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 acha zapomnialem napisac ze wentylator z procka chodzi 2700 rpm i wszedzie pisze !!warning!! :) Czy to ma cos do rzeczy? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Blagam powiedzcie co mam zrobic oddac do reklamacji czy leciec kupic jakis spox cooler? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 1.Gdybys dał mi screena tego wentyla to ci powiem czy wystarczy czy nie. 2.Pożycz radiator od kumpla to bedziesz wiedzial cos wiecej. 3.Sprawdz temperature czy rzeczywiscie jest tak wysoka -dotykajac dolnej czesci radiatora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 1.Moze zbyt lekko radiator dotyka procka?? 2.Daleś paste termoprzewodzącą?? 3.Czy radiator siedzi ciasno na procku?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Dalem paste , radiator przylega tylko pretkosc tego wentylatora jest bardzo mala, jutro kupie coolerka to sie okarze o so chosi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichor Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 hm jeśli wentyl przylega to temperatura nie może być taka wysoka moja metoda - bez odpalania kompa daj cienką warswę pasty i daj wentyl jeśli po zdjęciu go są ślady bez docisku sam wyciągnij wnioski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Wątpie żeby to była wina niskich obrotów wentylatora ,u mnie obroty są w granicach 5600rpm, jak zmniejsze je do 2400rpm to temperatura rośnie w idle z 51C do 56C w stresie z 55C do 62C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 ja mam to co w podpisei i coler z 50 pak@2900RPM i jest w stresie 57 stopni :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...