Skocz do zawartości
Mucha_bn

Problem z Athlonem Xp2000+

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupilem plyte glowna gigabyte ga-7va i athlona xp2000+ i mam duzy problem... Przelorzylem cooler z durona 850 ktory na 1.85 mial 32 stopnie celciusza, a ten athlon po wlaczeniu w kilka sekund na tym coolerze osiaga ponad 100 stopni (jeszcze sie niespalil:) czy to normalne i co powinnem zrobic? Dla porowniania ten duron 850 na nowej plycie gigabyte ga-7va ma 55-58 stopni... co teraz zrobic pomocy, dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brat ma gibyta Va i jakis badziewny cooler za 50 zł na wiatraku z jakiegos titana który chłodzil niegdys durexa 800 i po podkręceniu na 2400+ w stresie ma 40 stopni. wiec coś pan popierdzieliłeś przy zakładaniu coolera panie zielonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To troche dziwne,mozliwe że poprostu płyta zle pokazuje temperature.

Najlepiej uruchom kompa i dotchnij do dolnej czesci radiatora ręką -jeżeli sie popazysz to znaczy że żeczywiście jest tam 100C stopni-ale jest to watpliwe.

Ja na swoim procku mam 52C stopnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Gdybys dał mi screena tego wentyla to ci powiem czy wystarczy czy nie.

2.Pożycz radiator od kumpla to bedziesz wiedzial cos wiecej.

3.Sprawdz temperature czy rzeczywiscie jest tak wysoka -dotykajac dolnej czesci radiatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm jeśli wentyl przylega to temperatura nie może być taka wysoka moja metoda - bez odpalania kompa daj cienką warswę pasty i daj wentyl jeśli po zdjęciu go są ślady bez docisku sam wyciągnij wnioski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...