bpjl Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 Witajcie. Mój teść poprosił mnie o znalezienie dla niego komputera do 500zł. Założenie jest takie ze ma to być laptop do słuchania muzyki i przeglądania internetu. Jednocześnie znając go chciałbym zaproponować mu coś wzmocnionego lub ultrabook. Wiem ze w tej kwocie cudów nie zdziałam ale "muszę" spróbować :P Znalazłem takie 2 interesujące mnie pozycje: LENOVO V310-15ISK (i3-6006U, 4GB DDR3, 15.6", 1920x1080, 128GB SSD) - 495zł CLEVO STONE NT310 W550SU (i3-4100M, 4GB DDR3, 15.6", 1366x768, HDD 320 GB) - 489zł - tylko o tej marce nic nie wiem Co sądzicie o tych propozycjach? A może macie swoje typy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 Z tych dwoch to Lenovo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leavanny Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 1000zł, to jest takie minimum. Nie wiem gdzie znalazłeś tego Lenovo za 495zł, ale jeśli faktycznie taka cena, to bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Ten Lenovo to albo leżak magazynowy albo jakiś polesingowiec . Z tej 2 to Lenovo - nowszy procek ( choć jeśli wierzyć rankingowi na notebookcheck to jednak jest on nieco słabszy niż I3 4100M ) , większa rozdziałka i SSD . Clevo to sprzęt typu kadłubkek , w niektórych przypadkach może być lepszy niż normalny lapek od MSI / HP / Lenovo / Asusa itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Po konsultacjach z teściem co do wielkości ekranu stanęło na jeszcze innym sprzęcie i ten zamówiłem: Lenovo ThinkPad T430 (i5-3320M, 4GB DDR3, 14", 1366 x 768, 120 GB SSD) - 500zł Nie ukrywam że lubię i szanuję serię ThinkPad i ucieszyłem się że mam możliwość po raz kolejny komuś go polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azathermenian Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Lenovo ThinkPad T430 też spoko jak na tą cenę. Do pracy typowo domowo - biurowej w zupełności wystarczy. Grunt, że ma SSD, nie będzie to tak zamulało. Pytanie tylko czy wolisz 15,6 czy 14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 Do tej pory męczył się na 10" netbooku (do dziś nie wiem dlaczego takie coś jak netbook powstało). To nie jest tak ze będzie spędzął godziny przed ekranem. Właściwie wygląda to tak ze przez 90% czasu ten komputer będzie pracował jako odtwarzacz muzyki albo radia internetowego. Pozostałe 10% to przeglądanie paru stron i sprawy bankowe. Do tego będzie stał w robocie teścia a z tym wiąże się sporo kurzu (zwykły kurz, nie pył) i inne "przypadki". Jak znam ThinkPady to sprawdzi się w takich warunkach a i czyszczenie jest łatwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 31 minut temu, marand97 napisał: myślę , że wart popróbować :) Ale to już porada dla innych szukających. Jak pisałem wyżej swój egzemplarz już zamówiłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 Osobiście nie wybrałbym żadnego z nich. Poszukaj HP Probook 450 G1 Lenovo Thinkpad T520 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...