Gość tomograff Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Zastanawiam się nad dołożeniem pamięci RAM do mojego laptopa Lenovo Z51-70. Obecnie posiadam jedną kość o pojemności 4GB i chciałbym dołozyć drugie tyle. Sprzęt wykorzystuję głównie do przeglądania internetu i pracy w programach Word/Excel. Wymieniałem już w nim dysk na SSD i zauważyłem dużą różnicę w działaniu, ale obawiam się, że przy dołożeniu RAMu nie będzie jakiejś dużej różnicy a nie chcę wyrzucać pieniędzy na marne. Jedyne z czym mam problem teraz (jeżeli chodzi o wydajność) to dławienie się przy większej ilości kart w przeglądarce. Przy dosłownie 3 kartach mam zużycie RAMu na poziomie 80%. Myślicie, że dodanie drugiej kostki coś zmieni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Zmieni sporo, ale najpierw zorientuj się czy masz w laptopie dwa gniazda na RAM czy może tylko jedno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomograff Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Dzięki za odpowiedź, w takim razie zamawiam i montuję. Już grzebałem w tym laptopie przy okazji czyszczenia po zalaniu i wymiany dysku także jestem pewny, że mam dwa sloty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...