XPawlaczek Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Witam posiadam karte graficzna rtx 2070 i ryzen 7 2700x wiec o bottlenecku nie mam mowy pomimo tego w takich grach jak gta zuzycie gpu jest bardzo niskie. Reszta konfiguracji: zasilacz be quiet 700w pure power ms b450 tomahawk 16 ram dual channel 3200mhz corsair veangeance 500gb ssd samsung 860 evo Więc jaki moze byc problem niskiego zuzycia gpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Grasz w rozdzielczości Full HD? Jeśli tak to powodem jest właśnie niska rozdzielczość, przy 1440p od razu by się karta mocniej pociła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPawlaczek Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Obecnie tak ale zamierzam kupic monitor 144hz 2k. Ok ale to dalej nie wyjaśnia tych zacieć animacji a tylko zuzycie gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 kurcze nie napisałeś nic o "zacięciach animacji" w pierwszym poście, może to stuttering? Jaki masz aktualnie monitor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPawlaczek Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Faktycznie nie napisałem przepraszam za to. Dokładnego modelu teraz nie powiem ale jest to LG 16:9 60hz poszukam potem opakowania z monitora bo z tylu nie ma informacji o modelu dodam jeszcze ze w benchmarkach takiego problemu z sutteringiem nie zauwazylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPawlaczek Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Znalazłem nazwe modelu to: 24mp48 posiada matryce ips led Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Czas reakcji 5 ms, odświeżanie 60Hz, brak freesync czy gsync, samo to wiele tłumaczy, pewnie do tego dochodzą ustawienia w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPawlaczek Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Okej dziękuje za pomoc czyli nie jest to wina samego komputera a monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slitzer Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Jeżeli to Win 10 to wyłącz XBOX DVR, ustaw plan zasilania na maksymalną wydajność. Monitor odtwarza obraz, nie ma opcji, aby przycinał sam z siebie. Tak samo parametry matrycy nie mają nic do przycinania, co najwyżej smużenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 Weź pod uwagę że ta gra jest słabo zoptymalizowana a na prockach amd.. Na starym kompie w terenach za miastem miałem po 40 FPS tzn tam gdzie dużo trawy a na ryzen 3600 z 16 GB RAM i 2070 super 60 FPS... W mieście po 130 wniosek? Słaba optymalizacja gry Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...