rooter Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Jaka MOBO polecalibyscie ? plytka najlepiej na nForce'ie 2, prockiem bylby athlonik XP od 2.1 do 3.0 [jeszcze dokladnie nie wiem] [procek nie bedzie krecony, a jesli juz, to bardzo nie znacznie] Cena nie gra roli (no do 800 pln) ale chodzi mi o nieziemska stabilnosc i jakosc plyty. Najlepiej zeby miala radiatorki (+ wentki ? :-) ) na obu mostkach. [bo u mnie w pomieszczeniu przez caly rok jest nieziemsko goraco] Aha, no i dobra by byla tez obsluga przez nia Serial ATA Jesli ma to jakies znaczenie to zastosowaniem plyty byloby tworzenie grafiki 3D no i i jej renderowanie- czesto bardzo dlugotrwale, a wiec chodzi mi o stabilnosc systemu. [a w P4 nie chce sie pakowac] Co polecacie ? Myslalem o EPOXie 8RDA3+ ale nie jestem do niego do konca przekonany. Bede wdzieczny za pomoc !! Pozdrawiam ! rooter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 mam MSI K7N2-L na nforce2 bardzo stabilna i wydajna płytka, albo coś na VIA KT600 tylko na razie jeszcze trudno dostępne :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rooter Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 o, a to wogole cos na KT600 juz wyszlo ? [bylem 3 tygodnie w gorach odciety od reszty swiata :-) ] A jesli wyszlo, to co i gdzie mozna o tym cos w miare sensownego poczytac ? No i kiedy wyjda jakies porzadne plytki na KT 600 ? pozdrawiam ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Jezeli chodzi o renderowanie grafiki no to niestety tylko Intel sie liczy.Jezeli ma to byc wykorzystane do pracy zawodowej to P4 2,4C powinno byc minimum jakie powinienes rozwazac. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rooter Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 No w sumietak, ale powiem szczerze ze jezeli chodzi o P4, plyty glowne do nich, Pamieci i ich takowanie, to nie mam o tym zielonego pojecia, co z czym na jakiej magistrali (i dlaczego na takeij a nie innej) no i jakie plytki sa dobre pod P4, jestem w tym blado-zielony :/ Moze jakies wskazowki/info ? pozdro ! rooter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 takich tematow o plytach pod AMD bylo multum mniejwiecej przebiek dyskusji bedzie taki : :arrow: ktos wpadnie i powie ze najlepsza plyta jest Abit NF7-S :arrow: nastepnie wpadnie ktos inny i powie ze dobra alternatywa jest Epox 8RDA+ z zaznaczeniem ze koniecznie na mostkach C1 :arrow: nastepnie wpadnie kilku ludzi ktorzy potwierdza ze tamci wyzej maja racje :arrow: nastepnie wpadne ja :wink: i powiem ze bardzo dobra,bezproblemowa i nie droga plyta jest Soltek FRN2-L :arrow: pozniej wpadnie kilka osob i powie ,ze Soltek moze fajny ale nie ma otworyw dookola SocketA :arrow: pozniej znowu ja napisze ze nie wszyscy uzywaja WC i otworkow nie potrzebuja..... itd.itd.itd.itd w koncu ,bedziesz mial mentlik wglowie ,bo wszyscy bede gadali co innego.Wkurzysz sie i kupisz nowego Solteka na KT600 ,ktorego mozna dostac w wiekszosci sklepach internetowych za kwote ponizej 400zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 mam MSI K7N2-L na nforce2 bardzo stabilna i wydajna płytka( potwierdzam, plyta dziala znakomicie. Do normalnego podkrecania wystarcza, w miare tania i ogolnie dostepna. Dobre wsparcie ze oficjalnej strony Micro-star na ktorej praktycznie dowiesz sie wszystkiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 takich tematow o plytach pod AMD bylo multum mniejwiecej przebiek dyskusji bedzie taki : :arrow: ktos wpadnie i powie ze najlepsza plyta jest Abit NF7-S :arrow: nastepnie wpadnie ktos inny i powie ze dobra alternatywa jest Epox 8RDA+ z zaznaczeniem ze koniecznie na mostkach C1 :arrow: nastepnie wpadnie kilku ludzi ktorzy potwierdza ze tamci wyzej maja racje :arrow: nastepnie wpadne ja :wink: i powiem ze bardzo dobra,bezproblemowa i nie droga plyta jest Soltek FRN2-L :arrow: pozniej wpadnie kilka osob i powie ,ze Soltek moze fajny ale nie ma otworyw dookola SocketA :arrow: pozniej znowu ja napisze ze nie wszyscy uzywaja WC i otworkow nie potrzebuja..... itd.itd.itd.itd w koncu ,bedziesz mial mentlik wglowie ,bo wszyscy bede gadali co innego.Wkurzysz sie i kupisz nowego Solteka na KT600 ,ktorego mozna dostac w wiekszosci sklepach internetowych za kwote ponizej 400zl :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 a ja powiem ze wali nudą ile razy dziennie mozna zakładac takie topici poszukaj sobie, poprzeglądaj i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 a ja powiem ze wali nudą ile razy dziennie mozna zakładac takie topici poszukaj sobie, poprzeglądaj i tyle eh na forum sa glownie 3 tematy: 1 jaka plyta? 2 jaki zasilacz? 3 i radeon 9100 BTW Niby fajnie ze jest tyle osob na forum (i ciagle rosnie) ale przez to w kolko te same tematy na, ktore sa juz odpowiedzi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 A moze by tak wziac jeden przykładowy topik z naszymi przemysleniami na temat plyt i go przykleic ? sporo nerwow by to zaoszczedziło ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 takich tematow o plytach pod AMD bylo multum mniejwiecej przebiek dyskusji bedzie taki : :arrow: ktos wpadnie i powie ze najlepsza plyta jest Abit NF7-S :arrow: nastepnie wpadnie ktos inny i powie ze dobra alternatywa jest Epox 8RDA+ z zaznaczeniem ze koniecznie na mostkach C1 :arrow: nastepnie wpadnie kilku ludzi ktorzy potwierdza ze tamci wyzej maja racje :arrow: nastepnie wpadne ja :wink: i powiem ze bardzo dobra,bezproblemowa i nie droga plyta jest Soltek FRN2-L :arrow: pozniej wpadnie kilka osob i powie ,ze Soltek moze fajny ale nie ma otworyw dookola SocketA :arrow: pozniej znowu ja napisze ze nie wszyscy uzywaja WC i otworkow nie potrzebuja..... itd.itd.itd.itd no ja bym wlasnie przykleil to moje wypociny :lol: ...powiedzcie sami...przeciez tu jest zawart calutka tresc merytoryczna wszelakich postow w tym temacie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...