IrenicuS Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) Czesc, kupilem dzisiaj RAM: https://www.x-kom.pl/p/309462-pamiec-ram-ddr4-hyperx-16gb-3333mhz-predator-cl16-2x8gb.html#modal:zdjecia-produktu Po kliku minutach zabawy, moje wyniki wygladaja nastepujaco: 3600 CL 16-18-18-36 [jest stabilnie na 1.35V Jednak zastanawia mnie ten ostatni zegar, tRFC [zostawiłem na auto]. Nie potrafiłem dobrze dobrać timingów w tym miejscu a nie posiadam czegoś takiego jak tRC, widzę ze ludzie często maja w tej wartosci po 50/70, ale ja nie wiem gdzie to sprawdzić i ustawić. Co do tRFC, czy mógłby mi ktoś doradzić jak to policzyć? Edytowane 16 Października 2019 przez IrenicuS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 Dobrze pokazuje. Akurat u Ciebie jest podany inny parametr, a te wartości po 50/70 dotyczą parametru o nazwie Bank Cyde Time - tRC. tRFC to jest co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrenicuS Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 Rozumiem, a czy moglbys mi jakos podac jak to policzyc? Bo wydaje mi sie troszke za duzo ^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 Ja takie rzeczy mam ustawione na auto. Takie parametry niewiele dają i według mnie nie ma sensu zaprzątać sobie tym głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...