Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, co sądzicie o takim configu ? W sobote jade na wgk się zaopatrzyć dlatego prosze o sugestie.

Prock: P4 1,6A @ ???

Płyta gł: Epox 4G4A+

Gpu: Leadtek WinFast G4 4400

Dźwięk: SB Live! Player 5.1 OEM

Głośniki: Creative Inspire 5.1 5300 OEM

Monitor: LG 995FT Plus

RAM: 256 PC2700 SAMSUNG/NANYA

Razem to będzie z 4800 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bierz Inspire to wyrzucone pieniądze wiem co mówię bo to wszystkim powtarzam tylne głośniki SZUSZCZĄ nie grają. monitor to bym w sklepie sprawdził bo te Lg to się różne trafiaja.... grafa to polecam pana slayach z Allegro kupięłm od niego Gfa za 800zł nowiutki i się spisuje super :) a płytę to może Asusa P4B?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, co sądzicie o takim configu ? W sobote jade na wgk się zaopatrzyć dlatego prosze o sugestie.

Prock:     P4 1,6A @ ???

Płyta gł:  Epox 4G4A+  

Gpu:       Leadtek WinFast G4 4400

Dźwięk:  SB Live! Player 5.1 OEM

Monitor:  LG 995FT Plus

RAM:      256 PC2700 SAMSUNG/NANYA

Tylko pozazdrościć, ale co do monitara LG to bym się zastanowił. Mam lg i jest fatalny, ale co do tego tego modelu to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę móiąc lepiej sie nei pakować w LG jak juz brałem trzeciego 795ft to wyglądał obraz nawet dobrze a po tygodniu łup i i się takie łuki i zniekształcenia porobiły że nie mogłem usiedzieć przy monitorze z nerwów :) Ale prawdą jest że w takiej cenie to nie ma co innego zaproponować jednak moim zdaniem na monitorze nie ma co oszczędzać i wolałbym Neca Philipsa lub Iyamę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bierz Inspire to wyrzucone pieniądze wiem co mówię bo to wszystkim powtarzam tylne głośniki SZUSZCZĄ nie grają. monitor to bym w sklepie sprawdził bo te Lg to się różne trafiaja.... grafa to polecam pana slayach z Allegro kupięłm od niego Gfa za 800zł nowiutki i się spisuje super :) a płytę to może Asusa P4B?

Właśnie zajrzałem na Allegro i ten slayach nie ma narazie żadnej aukcji ale jest jakiś mauly co też sprzedaje G4 4400 Creativa za 810 pln 8O 8O 8O To ściema, czy co :twisted: Ale dobre są te G4 od Creativa, bo słyszałem że są z nimi problemy? A co do głośników to jakie proponujecie ?

A TU LINK DO AUKCJI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę się bałem gdy kupowałem tego Geforce ale sobie myślę jak za taką samą cenę mogę mieć 4200 to biorę 4400 coś tydzien temu wziąłem poza aukcją za 850zł a na aukcji był za 900. Nastepnego dnia dostałem doskonale zapakowaną paczkę z kartą sterami i gwarancją jednye co nawaliło to te zapinki na cooler totalny szajs ale miałem z Crystal Orba to założyłem sobie inne no i radiatory wrzuciłem gdzie się dało :) i śmiga sobie na 315@690. A co do głośników to we wszystkich zestawach 5.1 tylne głośniczki są wyciszone i szuszczą bo to są te od efektów :) a efekt jest taki ze muzy nie posłuchasz na tym a na dłuższą metę staje się to denerwujące. Ja polecam albo Creative Fps 1600 4.1 albo DTT3500 bo mają amplituner i mogę zmieniać na 4.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez urazy ale syfnie to wyglada ! minetor do bani / glosniki do bani ! szumblaster do bani / p4 od biedy moze byc ! i za to 4800 to ja dziekuje ! szkoda gadac !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zajrzałem na Allegro i ten slayach nie ma narazie żadnej aukcji ale jest jakiś mauly co też sprzedaje G4 4400 Creativa za 810 pln 8O 8O 8O To ściema, czy co :twisted: Ale dobre są te G4 od Creativa, bo słyszałem że są z nimi problemy? A co do głośników to jakie proponujecie ?

A TU LINK DO AUKCJI

To zależy, czy jesteś zapalonym melomanem, czy nie. Np jakbym ja kupował jakieś droższe, to wycisnąłbym kasę na Megaworksy (niedługo je kupuje), a jak nie jesteś aż tak wymagający, to możesz złożyć głośniki z dwóch zestawów (2 + 2.1) czyli zestaw 2 głośniki z tyło + zestaw dwóch głośników z Subwooferem (tylko, że najlepsze Subwoofery komputerowe robi Creative - ja mam Samsunga 25W i jest całkiem mocny, ale źle xnosi zniekształcenia dźwięku, lub muzykę gorszej jakości {ach te Mp3ki}.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez urazy ale syfnie to wyglada ! minetor do bani / glosniki do bani ! szumblaster do bani / p4 od biedy moze byc ! i za to 4800 to ja dziekuje ! szkoda gadac !

Dzięki za spostrzeżenia... :) jak by wszystko było super to bym się nie pytał :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łał bogaty jesteś :) Ja się stałem wymagający po moim pierwszysm zestawie Creative DTT2500 teraz to juz na co innego nie mogę patrzeć :) i mam do drugiego kompa DTT3500. Ciekaw jestem tylko czy te Megaworksy też będą szuszczeć bo w końcu mają 5 głośników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za spostrzeżenia... :) jak by wszystko było super to bym się nie pytał :wink:
Ja mimo wszystko zamiast P4 1.6 wziął Xp2000+ i płytkę do tego moze Epox lub ABit napewno taki kompik będzie wydajniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mimo wszystko zamiast P4 1.6 wziął Xp2000+ i płytkę do tego moze Epox lub ABit napewno taki kompik będzie wydajniejszy
Tak myślisz, przez 3 miesiące zastanawiałem się co brać ale czy P4 nie będzie wydajniejszy od tego Athlona 2000+ po dobrym o/c ? Co do monitora to mam 2 qmpli co mają te LG tylko że 17" i nie mają z nimi problemów. No a co do grafy to chyba sobie tego Creativa z Allegro zapodam. A w takim razie libero jaką muze byś polecił ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abra a o, ktorej bedziesz w sobote?? Ja jade sobie nowego proca zapodac na wgk i bede gdzies miedzy 10 a 11 :). Najprawdopodobniej kupie XP1600+ lub 1500 :). Moze sie stykniemy na jakies piwko??:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co ja zauluje ze nie wyszczegulnilemkarty muz. jak kupowalem kompa :( teraz jak slucham muzy np z mp3 to od czasu do czasu sa tekie trzaski cos jak w radiu jak niema ustawionej zadnej stacji a glosniki to mam spox tylko szkoda ze moj wzmacniacz obsluguje tylko stereo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abra a o, ktorej bedziesz w sobote?? Ja jade sobie nowego proca zapodac na wgk i bede gdzies miedzy 10 a 11 :). Najprawdopodobniej kupie XP1600+ lub 1500 :). Moze sie stykniemy na jakies piwko??:)

W sobote to nie bardzo bo po kompa bym z ojcem jechał, chyba że go tesz zaprosimy 8)

Koniecznie musi być 19" ?

No w sumie nie, bo tak się zastanawiałem czy lepszej 17 nie kupić...

A ten epox nie ma muzy wbudowanej ?

No niby ma ale jej jakość pewnie niezwala z nóg :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do proca to dobra decyzja.

Minetor to polecam MAG na kineskopie Sony FD.

Plyta to Asus P4S lub P4B, maja podobna wydajnosc ale ta pierwsza lepiej obsługije pamiec u mnie DDR 420!!!

OCZ wymiata!!!!!!!!!

Grafa to zaleznie od szmalu GF 4400

Glosniki Logitech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do muzy to bym wziął SB Live! Player 5.1. Dużo tańszy od audigy a różnicy w dźwięku nie usłyszysz - no chyba, że masz bardzo ale to bardzo dobry słuch. Nie bierz głośników komputerowych, bo to najgorszy szajs. Lepiej skołować sobie ze dwa wzmacniacze + w miarę kolumny i na pewno to będzie lepiej grać niż te komputerowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wkońcu zdecyduje się chyba na:

Monitor: Samsung 757-DFX 17"

Gpu: z allegro Creative G4 4400 za 850

Ram : 512 RAM Samsunga

Karta dźw. zostanie, ale głośniki sobie daruje i podłącze całość do wieży.

A za zaoszczędzoną kase kupie se discmana :)

BTW: thx za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...