MarcinC04 Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 Witam Chcę złożyć taki zestaw ale nie do końca jestem przekonany czy to dobry wybór. Komputer ma głównie służyć do grania https://www.morele.net/inventory/info/67003440/ Co byś cie zmienili czy ten zasilacz uciągnie taki zestaw oczywiście będzie podkręcany i czy te chłodzenie dobre czy lepiej Nzxt Kraken X62 v.2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 Obudowę zmień bo licha może phanteks p400a albo fractal meshify cWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) nie widzę tych pamięci na liście obsługiwanych i zmieniłbym ssdeka bo ten mocno drogi Edytowane 22 Października 2019 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 Co wy macie z tą listą obsługiwanych... Wkładasz pamięci i one mają działać koniec dyskusji jedynie płyta może prędkości nie obsłużyć a nie firmę pamięci Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) własnie potwierdziłeś że jesteś niedouczony i nie masz wiedzy z dziedziny świata komputerów, że o praktyce nie wspomnę ps wspaniałe uczucie jak zamiast latać na 3733 chodzą na 2133 i nic nie możesz zrobić ;) poza ich zwrotem Edytowane 22 Października 2019 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 Hehe to dziwne bo mam pamięci które są na liście w mojej płycie a pamięci i tak nie chcą działać na 3200... Na dodatek wala błędami :) a na filmikach w necie widzę jak ludziom ta sama pamięć na tej samej ycie działa więc to można wsadzić sobie między książki Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) 3 godziny temu, R3jn napisał: Co wy macie z tą listą obsługiwanych... Wkładasz pamięci i one mają działać koniec dyskusji jedynie płyta może prędkości nie obsłużyć a nie firmę pamięci Tak powinno być, ale nie jest. Zasilacz kiepski pod względem cena/jakość, szczególnie do zestawu za takie pieniądze. Niewiele więcej kosztują zasilacze, które mają wszystkie zabezpieczenia (najwyraźniej spc nie ma termicznego) i dłuższą gwarancję. Obudowa też kiepskiej jakości, cena wysoka przez to całe rgb, ale to już kwestia gustu. Nie pchałbym się w ogóle w talerzowy dysk, szczególnie taki mały. Jedyny sens jaki jeszcze mają dyski mechaniczne to duże magazyny danych. Poniżej 700zł są dobre ssd 1TB. A nawet za niewiele więcej można się pokusić o 256 na system i 1TB na gry. Evo za taką kasę się nie opłaca do zwykłego komputera do gier. Edytowane 22 Października 2019 przez borsuczy_król 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinC04 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Ok a jaki byś zasilacz polecił czy ten będzie dobry https://www.morele.net/zasilacz-seasonic-focus-plus-gold-750w-ssr-750fx-1483364/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 (edytowane) Proponuję obejrzeć te: be quiet! Straight Power 11 750W Corsair RM750x Super Flower Leadex III 750W Przejrzyj sobie specyfikacje, ile dają gwarancji, poczytaj opinie... Edytowane 23 Października 2019 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 W dniu 22.10.2019 o 19:58, R3jn napisał: Hehe to dziwne bo mam pamięci które są na liście w mojej płycie a pamięci i tak nie chcą działać na 3200... Na dodatek wala błędami :) a na filmikach w necie widzę jak ludziom ta sama pamięć na tej samej ycie działa więc to można wsadzić sobie między książki czyli nawet na gwarancję nie umiesz ich oddać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Są na gwarancji od piątku :) póki co czekam aż naprawia albo wyślą nowe Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...