Spider22 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Witam czy podobna wymiana będzie dobrym pomysłem komp to R5 2600, 16GB Na 1080Ti nie posiadam już gwarancji więc czas ja sprzedać i wymienić na coś nowego czy dużo stracę na wydajności ? Mogę dokonać takiej wymiany z dopłatą 100-200zł Celem jest 60FPS w RDR2 w 4K czy nie zamienie siekierki na kijek ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Bez sensu 2 kroki jak nie 3 w tył.. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Akurat masz taki materiał, możesz sobie porównać 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 @Spider22 Stracisz na wydajności, a za 1080 Ti kokosów nie dostaniesz jak nie ma już gwarancji. Jeśli nie zamierzasz inwestować w karty pokroju 2080 Super albo 2080 Ti, to trzymaj ją aż się zepsuje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider22 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Właśnie koszt wymiany zerowy praktycznie, nic poczekam na wyniki w RDR2 i zobaczymy czy jest sens specjalnie nie grałem na konsolach w żenujących 30FPS aby zagrać na PC w prawdziwym 4K 60FPS brak tylko telewizora OLED :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Na PC to się aktualnie grywa tak, żeby wszystko było podpięte do monitora 2K 144Hz tak, żeby sprzęt wykręcał te 80-100 FPSów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Bez sensu. 5700XT jest troszkę wolniejsza i ma mniej VRAMu. Dziwię się że chcesz teraz sprzedać jak już nie ma gwarancji. Logiczniej byłoby sprzedać kilka miesięcy przed upływem gwarancji i dodać to jako atut. Teraz to co Ci zależy potrzymać ją jeszcze rok np. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 ja wymieniłem 1080ti trio na 2070 super. ALE 1080Ti kupiłem w sierpniu 2018,po koparce ale w super stanie,za 2700zł sprzedałem za 2500zł tego lata,za 2600zł kupiłem 2070 super trio z dwoma grami. IMO opłacało się bo dołożyłem 100zł,dostałem kartę tak samo wydajną z RTX,cichszą i chłodzniejszą,z gwarancją i dwoma grami. natomiast tobie się nie opłaca bo 5700X jest gorszy w każdym aspekcie w wydajnościowo to co najmniej 10% a często ponad 20%. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Tak jak napisał @Novice teraz masz np. fajną promkę na EXa od KFA 2 i gratis dostajesz Call of Duty: Modern Warfare https://www.morele.net/karta-graficzna-kfa2-geforce-rtx-2070-super-ex-8gb-gddr6-27isl6mdu9ek-6130183/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Oj z tym porównaniem bym uważał :P Jak odpalisz panel sterowania to w 2080Ti wygląda jak deska rozdzielcza z Fiata 125p :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 W dniu 25.10.2019 o 11:49, umcacz napisał: Oj z tym porównaniem bym uważał :P Jak odpalisz panel sterowania to w 2080Ti wygląda jak deska rozdzielcza z Fiata 125p :P no z tym to rzeczywiście by się ogarnęli. amd ma ładniejszy od lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 Ładniejszy ma ale cieższy dla systemu więc więcej Ramu i procka ogarnia Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 55 minut temu, R3jn napisał: Ładniejszy ma ale cieższy dla systemu więc więcej Ramu i procka ogarnia Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka nie wiem czy to ma znaczenie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 Czasami to ma znaczenie ja np wolę lekkie sterowniki choć nVidia też ostatnio zwiększyła wagęWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 Teraz, R3jn napisał: Czasami to ma znaczenie ja np wolę lekkie sterowniki choć nVidia też ostatnio zwiększyła wagę Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka akurat to sterowniki nvidii to ważą tyle co kiedyś sam windows xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 Chodzi mi o wagę w pamięci ram bo sama waga na dysku to małe piwoWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edgar1 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 W dniu 23.10.2019 o 19:53, Spider22 napisał: Właśnie koszt wymiany zerowy praktycznie, nic poczekam na wyniki w RDR2 i zobaczymy czy jest sens specjalnie nie grałem na konsolach w żenujących 30FPS aby zagrać na PC w prawdziwym 4K 60FPS brak tylko telewizora OLED :) Ja widziałem ostatnio Philipsa na wystawie, ale bez demówki takiej typowej, tylko z grą to powiem, że też zaczynam się zastanawiać na zakupem OLEDa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceMan75 Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 1080ti to warto wymienić na ... 2080Ti, ostatecznie na 2080super+OC, w innym wypadku prawie nie zauważysz różnicy. Własnie przesiadłem się z 1080Ti na 2080Ti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceMan75 Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 20% więcej klatek mniej więcej. Np. FarCry 5 było 105 fps jest 130. Więcej nie wiem ,bo używałem 1 dzień :D Próbuję znaleźć optymalne ustawienia MHz vs napięcie. Ogólnie mocna karta, ale jak wiadomo mocy nigdy za wiele :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider22 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 Taka karta tylko do 4k i LG 55 OLED C9 które dostało właśnie wsparcie G-sync. Idealna czerń daje niesamowite wrażenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 Rtx od gtx to tylko rdzenie raytracing a poza tym mała różnica w wdyajnsoci Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...