recedent Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Problem dotyczy usługi Xbox Live pod systemem Windows 10. Raz jest zamknięty, innym razem otwarty. Nie wiem od czego to zależy. Prosta sieć router - komputer, ustawiony stały adres IP w domowej sieci, a zazwyczaj jest tak, że po włączeniu komputera w "Operacje sieciowe Xbox" za każdym razem jest - "Nie można zakwalifikować Teredo" - klikam na przycisk poniżej "Napraw" i po chwili "Typ konwertera NAT - Ścisłe i Łączność z serwerem - Połączono". Próbowałem już włączać/wyłącząć w ustawieniach routera uPnp, DMZ i otwierałem ręcznie porty, ale to jest loteria. Czasem za którym razem załapie i NAT robi się otwarty i mogę grać online w Forzę lub Gearsy, ale zazwyczaj NAT ma opis Ścisłe i nic nie pomaga poza resetem kompa i czekam, aż załapie. Nie rozumiem tego choć postępowałem zgodnie z tym co napisane jest na stronie MS odnośnie NAT tu: https://support.xbox.com/pl-PL/xbox-on-windows/social/troubleshoot-party-chat Router TP-Link WR1043ND. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 wyłącz toredo jak nie używasz ip v6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Już próbowałem i niezależnie od tego czy jest włączony czy wyłączony to NAT nadal ma status ścisłe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...