Skocz do zawartości
sector

Active Desktop

Rekomendowane odpowiedzi

czy bawiliscie sie czym takim kieys ? czy znacie jakies stronki z bajerami tego typu ? (najlepiej polskie)

dla niewiedzacych zapodaje 2 linki co mozna takim czyms natworzyc ;)

http://157.158.1.3/~thriadae/desk_08.jpg <- moim zdaniem najlepszy bajer ale tylko jesli chodzi o temp i wszystkie parametry kompa ! bo inne to juz raczej nie potrzebne !

http://active.mdsalih.com/active_mdsalih-v2.jpg <- juz mniej mi sie podoba ale tez fajne :)

http://infojama.pl/public/images/articles/.../screenshot.jpg <- 3 przyklad

a tu link do torturiala zaraz zabieram sie za jego czytanie ;)

http://infojama.pl/sections.php?op=viewart...ticle&artid=135

jak znacie jeszcze jakies stronki z takim czyms lub sami umiecie takie to napiszcie tutaj co i jak !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest bardz dobe pytanie i to ja sie pytam :) przeciez takie cos wyglada kozacko :) tylko i ile dobrze mi sie zdaje to jest wlasnie Activ Desktop :) tylko jak to zrobic ? oto jest pytanie :?: :?: :?: :twisted: :twisted: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki  a siedzialem z tydzien  zobacz tu - kolejne kroki.

Może jestem ślepy ;), ale jakoś nie widze tam tych kolejnych kroków :D , właściwie, to nie widze tam nic co by było związane z Active Desktop :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki  a siedzialem z tydzien  zobacz tu - kolejne kroki.

Może jestem ślepy ;), ale jakoś nie widze tam tych kolejnych kroków :D , właściwie, to nie widze tam nic co by było związane z Active Desktop :?

http://zeus.polsl.gliwice.pl/~thriadae/desktops/ :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze zapodasz tego "html'a" ? jak to zrobiles tez kce takie !! ale tylko  wyswietlaniem tych parametrow kompa !! moze podzocisz gototy program/html ? :)

program - samurize.com , ot, cala prawda :)

do tego mbm5 i kilka dodatkow ze strony programu. reszta jest napisana w php, wiec u normalnego ;) usera nie ruszy :P

parametry kompa to czysty samurize + extended props 1.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest zaj***ste!

Jeszcze mi daleko do takich pulpitow.

Narazie zrobilem sobie tylko kontrolke activeX i mam teledysk Nightwatchers na pulpicie :D

Poza tym- niewielkie ostrzezenie dla siory, zeby nie uzywala 2 skrotow-

1. rundll.exe user,exitWindowsExec2. rundll.exe krnl386.exe, exitkernel
Tak na wszelki wypadek :D

Jeszcze przed studniowka wrzucilem odliczanie, zeby nie zapomniec :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO JEST ZAJEBIOZA, ma ktos ta tapetke???

miss jagg ;) sie przewinela przez 'babes of tweak' - zobacz tam urle zdjec i poszukaj innych na serwerach :)

phranzee: moglbys wrzucic gdzies ten twoj pulpit?

moje gratulacje, jestes n-tą osoba, ktora chce konfig :) nagrod nie przewidziano :twisted: juz garsc osob dostala konfigi, ale jakos nie widac zeby sobie radzili ;) (pozdro dla wiadomo-kogo :D ). zeby nie isc na latwizne i nie wiedziec potem co z czego wynika lepiej przysiasc do konfiga, samemu zrobic swoj, jedyny, niepowtarzalny pulpit i tyle :)

skrypty mojego autorstwa (wymagaja php i nie rusza na normalnym kompie, wiec nie pytac o nie :P ):

TV

LAN Traffic

External IP

Weather

Gateway status

reszta jest w samurize, wystarczy poszukac, zadnej dokumentacji nie trzeba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jeszcze dorzuce kilka programow:

GkrellM w wersji na windowsa. oparty o pluginy, szkoda ze tak malo ich na win-wersje. (screen)

StatBar - horyzontalny pasek zawierajacy kilka statystyk ;) (screen)

SideBar - boczny panel a'la longhorn, pluginy. (screen)

// screenow nie dawalem w IMG bo by sie forum wscieklo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oka.. to ja sie spytam o te phapy :) Phranzee ty masz zapuszczony w tle jakis krasnal/fox itepe bo chyba ot tak skrytpy php'owskie nie beda gadac z desktopa ? I drguie pytanko "ile to to zre zasobow" ? Kazdy bajer ma swoja wage i odbija sie na speedzie/wydajnosci maszyny .. napisz cos o tym ;]

ps. ale pulpit tos se popelnil :) ql

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oka.. to ja sie spytam o te phapy :)  Phranzee  ty masz zapuszczony w tle jakis  krasnal/fox  itepe bo chyba ot tak  skrytpy php'owskie nie beda gadac z desktopa ? I drguie pytanko "ile to to zre zasobow" ? Kazdy bajer ma swoja wage i odbija sie na speedzie/wydajnosci maszyny .. napisz cos o tym ;]

php mam na glownym serwie lan postawione. 4% z 1460Mhz. 10MB ram. przyjmujac tyle dla samego tekstu, kilku wykresow i kilku przezroczystych prostokatow to oczywiscie o wiele wiecej bedzie bralo przy 32-bitowych png (przezroczyste), ktore mozna wstawic.

nawet mozna wstawic z glownej strony tweaka "n a f o r u m" - liste ostatnich postow, ale to by troche nabilo hitow :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yy.. znaczy ze  sciezke do  "index.php" ( w tej zakladce od designu pulpitu na windzie)  masz ustawiona " //servik_sieciowy/katalog/itd.. " ?:)

nie, bo by nie przeszlo przez parser php :P mam normalnie przez http://nasz.serwer.sieciowy/~ja/jeden_z_plikow.php ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ten programik ( Samurize ) jest naprawde fajny :D

posiedzialem se z godzinke i narazie mam cos takiego ->

http://members.lycos.co.uk/miwi69/pulpit2.JPG

musze dorobic jeszcze temp z MBM i pogode, phranzee mogłbys podpowiedziec jak zrobiles ten skrypt ?? ( nie dawac gotowy bo sam chce se poprobowac ale skad bierzesz informacje itp) a i nie martw sie php u mnie pojdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ten programik ( Samurize ) jest naprawde fajny :D

posiedzialem se z godzinke i narazie mam cos takiego ->

http://members.lycos.co.uk/miwi69/pulpit2.JPG

musze dorobic jeszcze temp z MBM i pogode,  phranzee mogłbys podpowiedziec jak zrobiles ten skrypt ?? ( nie dawac gotowy bo sam chce se poprobowac ale skad bierzesz informacje itp) a i nie martw sie php u mnie pojdzie :)

pogoda: lynx wyrzuca info z interneti (chyba najczesciej updatowana), kroje go (head, tail) i wywalam na strone, ktora sciagam przez vb (ReturnHTML) i na ekran. problem bedzie w tym ze nie masz lynxa (win) i bedziesz musial sobie poradzic w inny sposob. np calosc wykonac w vb ;)

mam tylko jeden problem z samurize/systemem - nie moge dorwac kontrolki obciazenia cpu (stress==100%), mam tylko wolnego proca (stress=0%) :? a jak wlacze takowy w mbm to sie program wywala.

update - moze nowosc dla mnie ;) bo chyba od niedawna jest juz v.0.90b (tu)

heh, dodali "taskbar support", nawet ciekawe, ale jakos tak malo miejsca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny programik, mam tylko jeden problem, rozumiem, że prędkość downloadu bierzecie z: Add PerfMonitor i potem Interfejs sieciowy/Bajtów wysyłanych/s (poprawcie mnie, jeśli źle myśle), u mnie to nie działa (SDI). Czy źle to robie, czy coś jest nie tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi