Gość Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Witam, planuję wymianę płyty głównej, procesora, ramu i obudowy. Procesor mam już wybrany, jest to Ryzen 5 2600. Mam problem z wyborem płyty głównej i obudowy. Właściwie na płytę główną wybrałem MSI B450M MORTAR MAX, a na obudowę SilentiumPC Signum SG1 TG. Obudowa posiada 2 porty USB 3.0 na froncie, a płyta główna wg moreli jedno złącze, które obsłuży 2 porty. Wydawało mi się, że wszystko będzie ok, ale znalazłem tę samą płytę na x-komie i tam nie ma już informacji o dwóch portach, napisałem maila i support twierdzi, że nie da rady podłączyć dwóch portów USB 3.0. Na stronie MSI jest taki zapis: USB 3.2 PORTS (FRONT) - 2(Gen 1, Type A). Tak więc, ktoś wie jak to rozumieć, bądź może ktoś posiada tę płytę i może napisać jak wygląda sytuacja? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Przednie porty w obudowie mają jedną wspólną wtyczkę, którą wpina się właśnie do tego złącza na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Czyli wszystko powinno działać bez względu czy informacja jest, że złącze obsługuje 1 czy 2 porty? Myślałem, że każdy port ma swoją własną wtyczkę, a na zdjęciu płyty widziałem tylko jedno złącze i stąd moje pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...