majma Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 i jakich producentów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Ja mam Combo i jestem zadowolony. Wyjdzie taniej na pewno, no chyba, że to dla ciebie żaden problem :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 ja bym jednak preferowal oddzielnie , mam oddzielnie cdrw i cd i dobrze sie wszytsko tak spisuje cdrw doradzam liteona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 lepsze combo, poza tym tańsze i mnie prądu pobiera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 "jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego!" OSOBNO poniewaz: jak masz razem i sie cos zepsuje to wsio oddajesz do naprawy, gdy razem szybciej sie zuzywa mechanika! jesli chodzi o cd-rw i dvd jakich marek to polecam opcje szukaj... ;) DVD: Toshiba 1712 CD_RW: Teac, lub jak marudzic bedziesz z kasa to LiteOn jakis end of messege ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 IMHo cdrw i dvd odzielnie jesli nie daj boze padlby ci jeden naped masz zawsze drugi i nie musisz byc uziemiony gdy pojdzie na servis. Co do producentow to DVD oczywiscie Toshiba a CD-RW LiTeon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 jak masz kase oddzielnie jak nie combo,kropka:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Ja kupiłem combo samsunga i moim zdaniem wypas, ale mam jeszcze swojego starego cd-romka LG (ale syf) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Ja bym nie wybral w zyciu combo, co dwa napedy to nie dwa w jednym, jak juz pisali wczesniej ja to popieram, zepsuje sie cdrw wymienia sie cdrw, zepsuje dvd wymienia dvd, a tak trzeba oddawac wszystko, po za tym zawsze tak bylo ze sprzety w stylu 4w1 sa tansze ale nigdy lepsze, w najlepszym wypadku beda ciut slabsze, ale to tylko teoria w praktyce bywa roznie. Oczywiscie nie oznacza to ze combo jest do bani, chce dac jedynie do zrozumienia ze jesli roznica w cenie nie przekracza 10-20% bralbym oddzielnie, gdyby ten wskaznik byl wiekszy bralbym combo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Jest takie powiedzenie, jak coś jest do wszsytkiego to jest do niczego. Ja jednak preferuje osobno te urządzenia, szczególnie że ich ceną w dziejszych czasach nie są wygórowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Już trzeci raz powtórze te słowa w tym topicu Jak coś jest do wszsytkiego to jest do niczego. Preferuje oddzielnie i tak Ci radzę. Kiedyś miałem combo i powiem jedno : NIGDY WIĘCEJ !! (no chyba, że DVD-RW, ale nawet wtedy kupiłbym sobie zwykłego CDROM'a, bo po co mam męczyć taki powarzny sprzęt jak nagrywarka głupimi płytami CD??, a CDROM'ki i CDRW teraz b. tanie są). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Jak wyzej, ja bym bral odzielnie - co 2 czytniki to nie jeden :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 No i opcja "on the fly" ... czyli nagrywanie w locie z plyty na plyte. Jak masz 2 napedy to jest wlasnie taka opcja (i nagrywac ci dwukrotnie szybciej bo nie musisz image plyty na hdd robic). Ja mam DVD i CDRW osobno i jestem zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 ja jestem od dawna wrogiem integrowania rzeczy ze soba wiec combo odpada z powodow wymienionych wyzej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 wadą combo jest to, że zazwyczaj nagrywają wolniej niż osobna nagrywarka i nie ma możliwości nagrywania "w locie". poza tym jak padnie combo to tracisz całość, w przypadku osobnych urządzeń tracisz tylko 1 napęd. zaletą combo jest to, że zajmuje mniej miejsca i obecnie chyba wychodzi taniej (chyba). ja jestem za 2 osobnymi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 wadą combo jest to, że zazwyczaj nagrywają wolniej niż osobna nagrywarka a jakie ma znaczenie predkosc nagrywania przy terazniejszych napedach? skoro ZALECANA predkosc nagrywania CD Audio to x1 [!!] zwyklych plyt z danymi x16 - x24 wiec po co komu napedy 52x ?? no coz jak ktos lubi miec "szybko" a nie "dobrze" to prosze bardzo... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...