Netpiko Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Witam Kupiłem nowe podzespoły Procesor Rayen 3900 x MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI i pamięci Patriot 32GB 3200MHz Viper 4 CL16 (2x16GB). To są drugie pamięci wymienione w X-kom takie same po wymianie i nie mogę uruchomić komputera. Pomocy niby one działają poprawnie na tej płycie . Działam na 1 pamięć ddr 4 żeby wejść w Windowsa 10 ta jedna pamięć pracuje w 2100 MHz .Przy dwóch ddr 4 komputer pracują wszystkie wiatraki nawet na płycie głównej chodza i palą sie dwie diody CPU i coś taj jeszcze załączam fotkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netpiko Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 (edytowane) Udało mi się tą jedno pamięć ustawić na 3200mhz żeby pracowała. Zauważyłem że pamięć ddr 4 jak wymienię i jak włażę ja slot pamięci nr 2 to komputer nie startuje na tamtej pamięci startuje normalnie. Edytowane 3 Listopada 2019 przez Netpiko uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2019 Czyli płyta uwalona a dokładnie ten 2 port do pamięci w której nie działa Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...