Anonimowy369 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Cześć :) Składam komputer wykorzystywany głównie do pracy w programie After Effects oraz Premiere Pro. Oprócz tego Illustrator, Photoshop, 3Ds Max oraz Blender. Sporadycznie gry. Przeglądając testy procesorów w programach do video zdecydowałem się na AMD, wypada on w nich korzystniej. Złożyłem swój zestaw (budżet 3800) i chciałbym usłyszeć co o nim myślicie :) Kartę graficzną (GTX 1060), dysk HDD oraz Goodram Iridius Pro 120 GB jako dysk na cache przekładam z aktualnego zestawu. Planuję kupić taki zestaw: Procesor - Ryzen 3700X Płyta główna - MSI X470 GAMING PLUS MAX RAM - 2 x 16 GB Patriot Viper 4, 3400 MHZ, CL16 Dysk SSD Crucial P1 500 GB M.2 PCIe x4 NVMe Zasilacz SilentiumPC Vero M2 Bronze 600 W Obudowa Phanteks Eclipse P350X Chłodzenie CPU Thermalright Macho Rev. B Z góry dzięki, Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 SSD do zmiany , odpuścił bym sobie Cruciala P1 czy inny dysk na pamięciach QLC , to wolne padaki z małym limitem TBW . Brał bym sprawdzone konstrukcje na 3D TLC np. Corsair MP510 czy PNY XLR 3030 . MP510 480 GB jest nieco droższy niż P1 , ma sporo wyższy zapis / odczyt i 8x większe TBW . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonimowy369 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2019 Dzięki. Zapomniałem o karcie sieciowej - potrzebuję Wi-Fi i bluetootha do słuchawek. Karta sieciowa Gigabyte GC-WB1733D-I będzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...