Skocz do zawartości
unckle

kilka pytań po zakupie kompa

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Prawde mówiąc nie wiedziałem gdzie to umieścić i zamiast pisać kilka tematów poproszę o odpowiedzi w tym jednym, choć może bedzie to jakiś offtopic.

1Jak sprawdzić czy karta to 9500pro a nie przypadkiem 9500non pro albo 9500non pro przerobiona w jakiś sposob na 9500pro? Dodam że moja karta to Fic oznaczona tylko naklejkami jako A95P i ma kostki pamięci ustawione w jednej linni zakupiona w siriusie

2. sterowniki omegi mają inne oznaczenia może mi ktoś powiedzieć które omegi to wersja 3.4 a ktore to 3.6

3.ściągnołem sobie ostatnio jakieś omegi chyba najnowsze i przy ich instalacji pojawia mi sie okienko gdzie mam wybrać czestotliwość odświerzania przy jakiś tam rozdzielczościach wybieram i póżniej wywala mnie z instalacji i pisze że ta karta nie obsłyguje jakiś tam częstotliwości o co chodzi?

4.prosze napisać co trzeba po kolei zrobić zeby poprawnie zainstalować omegi a co żeby ainstalować catalysty

5. mam abit nf7 1X256ddr twinmos m-tec i 1700dut3c co jeśli chodzi o podkręcanie z jedną kością?

rozpisałem sie bardzo bardzo bardzo i bardzo prosze o odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Prawde mówiąc nie wiedziałem gdzie to umieścić i zamiast pisać kilka tematów poproszę o odpowiedzi w tym jednym, choć może bedzie to jakiś offtopic.

1Jak sprawdzić czy karta to 9500pro a nie przypadkiem 9500non pro albo 9500non pro przerobiona w jakiś sposob na 9500pro? Dodam że moja karta to Fic oznaczona tylko naklejkami jako A95P i ma kostki pamięci ustawione w jednej linni zakupiona w siriusie

2. sterowniki omegi mają inne oznaczenia może mi ktoś powiedzieć które omegi to wersja 3.4 a ktore to 3.6

3.ściągnołem sobie ostatnio jakieś omegi chyba najnowsze i przy ich instalacji pojawia mi sie okienko gdzie mam wybrać czestotliwość odświerzania przy jakiś tam rozdzielczościach wybieram i póżniej wywala mnie z instalacji i pisze że ta karta nie obsłyguje jakiś tam częstotliwości o co chodzi?

4.prosze napisać co trzeba po kolei zrobić zeby poprawnie zainstalować omegi a co żeby ainstalować catalysty

5. mam abit nf7 1X256ddr twinmos m-tec i 1700dut3c co jeśli chodzi o podkręcanie z jedną kością?

co do kręcenia z jedną kością ram, to nawet lepsze rezultaty można osi.ągnąć na jednej. Co do omegów i catalystów to się nie znam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

No chyba kazdy program(moge sie mylic) przykladowo AIDA poda Ci co masz za karte grafiki....

I co do krecenia na jednej kosci to nic nie przeszkadza..... Kreci sie tak samo jak z dwoma z czasami nawet lepiej......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki

Aida 32 pokazuje mi ze mam 8 potoków i 128bit ale skąd mam pewność ze to nie jest przerobiona 9500non pro. Na puełku jest napisane 9500series a tylko z boku zaznaczone małą naklejką A95P co ma oznaczać ze to wersja pro, ale naklejke to może każdy nakleić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy wersje 9500 z pamięciami w jednej linni dają się wogule w coś przerobić???

A i jeszcze jedno w biosie Abita nf7 przy starcie kompa pokazuje mi DDR 266 a ja mam DDR333 o co chodzi???

Jeszcze raz poprosze o odpowiedzi dot. Catalystów i omeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sirius to nie giełda komputerowa, tam wałków nie robią, bo walczą o tytuł najlepszego sklepu internetowego z częściami PC więc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sirius to nie giełda komputerowa, tam wałków nie robią, bo walczą o tytuł najlepszego sklepu internetowego z częściami  PC więc...

Świete słowa, i gdyby nie ta przesyłka (chodzi o koszta) to ja bym ich za taki właśnie sklep uznał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...