Hellbike Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 Hej. Dzisiaj przyszedl mi nowy-uzywamy gtx950. Moja płyta główna to msi ms-7788. Po podłączeniu karty menadżer urządzeń pokazuje "standardowa karta graficzna Microsoft" zamiast GTX 950, co jak się domyślam, wynika z braku sterowników. Ściągnąłem więc je ze strony nvdii i próbuje zainstalować. Cały proces trwa ok półtorej godziny. Za pierwszym razem instalator zwrócił komunikat, że sterowników graficznych nie udało się zainstalować, a za drugim proces instalacji skończył się blue screenem. Z czego wynika problem i jak go rozwiązać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellbike Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 Ten blue screen to chyba jednak inna przyczyna, bo przed chwilą wyskoczył poza procesem instalacyjnym :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellbike Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 Po odłączeniu karty graficznej problem z blue screenem już nie występuje. Gdy karta jest podłączona, blue screen pojawia się po ok 30-90 minutach pracy. Kod błędu to "whea uncorrectable error". Mój zasilacz to forton 350w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) BIOS zaktualizowany? Jaki masz system? Masz możliwość sprawdzenia tego gpu w innym komputerze? Edytowane 8 Listopada 2019 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...