Preston81 Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 Witam posiadam juz kilkuletni komputer i5 6600k@4,5hgz mobo msi tomahawk z270 /16gb ram gskill /gtx 1070 ti brakuje mi mocy w grach typu hunt showdown od crytek'a jaki procek moglbym tu zapodac by bylo lepiej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 https://allegrolokalnie.pl/oferta/intel-i7-6700k-lga1151 Jak byś kupił do 6 stów to może ma to jakiś sens , bo inaczej lepiej sprzedać CPU + Mobo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 dzieki za info jak się to kreci ? 2 pytanie ile warte jest to co mam i co kupic nowego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 A chciałbyś wymienić całość? W sensie wszystko łącznie z GPU czy pytasz o wycenę zestawu CPU+MOBO+RAM? Weź pod uwagę, że aby odczuć "kopa" jak chodzi o zmianę to musiałbyś wyłożyć minimum na Ryzena 3600 a jak chodzi o GPU to musiałby to być minimum RTX 2070 Super, żebyś faktycznie miał znaczny wzrost wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2020 (edytowane) aktualizacja prosiłbym was o wycenę moich klamotów i5 6600k@4,5hgz + mugen 2 rev b, mobo msi tomahawk z270 /16gb ram cruciall ballistic (ten - https://www.amazon.de/gp/product/B01N7RQLVZ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1 / chcialbym zrobic upgrade na ryzen 3700X + jakas mobo + ram tu poprosze o pomoc chyba że moge zostawić swój ew czy moj zacilacz ocz 600w wystarczy by pociagnac w przyszlosci gtx 1080ti ktorego mam zamiar tez nabyc ? ew jaki zasilacz kupic bo moj ma juz kilka lat dziekuje za pomoc Edytowane 28 Lutego 2020 przez Preston81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 to co pomoze ktos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Sprawdź na allegro/olx itd, ile za te graty dostaniesz. Druga sprawa ciężko będzie coś doradzić skoro nie wiadomo jaki jest budżet. Wymianę grafy za ile planujesz, bo jak nie długo to wstrzymaj się i lepiej całość wymienić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 budzet max 3k bez karty graficznej , znajomy namawia mnie na i9 , ew i7 9700k, ale patrzac na testy w grach bo nie okłamujmy sie kupuje to do gier jednakże widze że ten ryzen jest tej samej wydajnosci co ta i7 i jest sporo tanszy nie mowiac juz o i9, a kartę chciałbym 1080Ti i zadna inną i jak kupie nowe graty to z automatu sprzedam swoje, a do karty dolozyc moge od razu i kupic 1080ti wczesniej sprzedajac swoja 1070ti , zaznaczam tez ze gram w rodzialce full hd 120hz wiec zadne 4k mnie nie interesuja na ten czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu_ Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 Sprzedaj to co masz , i zakładaj 3700X ;) Zasilacz zmień razem z zakupem nowej grafiki. Ryzeny nie wiele mniej prądu wcinają od Intela serii 9xxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) wlasnie tak liczylem w xcomie zestaw plyta procek ram na amd i intelu, i wychodzi ze intel i7 9700kf wyjdzie mnie 200 zl drozej chyba poczekam do maja i moze kupie od razu i9 ja uzywam kompa w 95% do gier i obrobki video Edytowane 4 Marca 2020 przez Preston81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu_ Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) różnica będzie ok ~400 PLN . jeśli weźmiesz chipset dla AMD B450 to różnica będzie nawet ~600. Jest to warte do rozpatrzenia. Przykład I7 9700K (można 9700KF - będzie trochę taniej) MSI Z390 tomahawk + reszta AMD 3700X MSi B450 tomahawk + ta sama reszta Ceny zestawów Intel 5768 AMD 5178 Pytanie jest tylko jedno, Czy wersja KF jest tylko z grafiki wykastrowana. Gdzieś porównaniu była informacja, że brak, jednej technologii oraz braku możliwości zmiany taktowania i poboru prądu. Edytowane 4 Marca 2020 przez Lechu_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...