11PLN Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 Witajcie forumowicze, mam problem z doborem części do mojego zestawu. Poświęcicie troszkę czasu aby coś doradzić ? PC będzie używany przeważnie do gier, jednak nie chcę Intela gdyż wyczytałem, że AMD jest bardziej uniwersalny także do innych zastosowań. Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 SSD - SX8200 pro albo dołożenie Corsair MP510 albo PNY XLR8 CS3030 , oba mają nowsze kontorlery i nowsze , wytrzymalsze pamięci ( większe TBW ) . CPU - R5 2600 , GPU - RX580 , płyta to pierwszy MSI na liście opcjonalnie GB Auros Elite Ram - Patriot albo G.Skill Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11PLN Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) Dzięki za słuszne uwagi. Co do dysków to jak najbardziej przyjmuję poradę, gdzieś w komentarzach na YT wyczytałem, że ADATA nie zawsze działa tak jak należy (nie pamiętam o co chodziło), ale ile w tym prawdy to nie wiem. Oglądałem też, że jeżeli chodzi o podkręcanie pamięci operacyjnych, to najlepiej wybierać te wyprodukowane na układach Samsung B-die jak np. G-Skill, HyperX, Corsair, Geil. Potwierdzacie to info ? Edytowane 10 Listopada 2019 przez 11PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 SX8200 Pro to dobry dysk tyle że ma starsze i mniej wytrzymałe pamięci . W MP510 / CS3030 ( dyski będące w zasadzie klonami ) siedzą nowsze , dużo wytrzymalsze kości NAND . Co do ramu na kościach B-Die - , owszem ładnie się kręcą i na starcie mają fajne parametry ale to dość droga zabawa , z reguły zestaw 2x8GB kosztuje w okolicach 1 000 zł . Poza tym te kości są już nie produkowane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11PLN Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 No tak, odnośnie RAM-ów to racja co do produkcji i ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...