Skocz do zawartości
dysan

ati sapphire radeon 9100

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem czemu na poczatku jak sie komp uruchamia nie widac biosu poprostu nic w windowsie zeby odswierzanie zmienic to trzeba powerstripa uzyc po ekranie jakies fale czasem przechodza widac to doskonale na bialym tle aha i jakiego biosa wgrac do tej karty zeby zrobic z niej radka 8500 ponoc nie ma on takich problemow z grami jak 9100

pomocy

asus a7v8x-x athlon 1800+ 256 kingston ati sapphire 9100 64mb 128bit zasilacz codegen 300W(slyszalem ze to kicha zasilacz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

te "kreski" na ekranie to najwidoczniej wina zasilacza

a co do problemów to 9100 ma o wiele większe problemy w grach niż 8500 !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te pasy, "kreski" to nie jest wina zasilacza, wszystko zalezy od sterownikow i odswierzania oraz czy masz 16 czy 32 bit. Tesh mialem tak ze swoim GF, nowe stery plus troche grzebania w odswierzaniu pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki ale ja zmieniam odswiezanie i zawsze to samo obecnie mam 1024x768x32 i odsiwerzanie 75 i dlaczego to mam byc wina zasilacza i czemu nie mam biosu napoczatku wlaczanie kompa i jakie stery polecacie

to moje pierwsze ati wczesniej 3dfx voodoo3 ( to byly czasy ehhh) nvidia a teraz ati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ale sie nie orientuje w sterach do ATI. A ten ekran poczatkowy hmm... jego sie da zmienic edytorem biosu, wiec pewnie masz cos nie tak z biosem. Nie moge nic wiecej powiedziec bo z wiedzy o ATI jestem troche zielony :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...