L0rdm Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2019 Cześć, od wczoraj nie mogę zaktualizować systemu Windows do najnowszej wersji, wcześniej wyświetlał mi się kod błędu: 0x80080005 i poszperałem trochę po necie w celu rozwiązania problemu, teraz po kilku instrukcjach kod błędu zniknął w panelu Windows Update ale wyszukiwanie aktualizacji kręci się w nieskończoność. W usługach nie mogę uruchomić wuauserv, wyskakuje poniższy komunikat: Usługa wuauserv jest właśnie uruchamiana. Nie można uruchomić usługi wuauserv. Wystąpił błąd systemu. Wystąpił błąd systemu 2. Do tego porady zalecane przez Microsoft nie działają, tzn. zmiana nazwy folderu SoftwareDistribution itd. nic nie dają. Dodam, że to już drugi raz taka sytuacja w ciągu ostatniego miesiąca, wcześniej sformatowałem komputer ale teraz nie chciałbym tego robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2019 Używałeś programiku od MS aktualizujący system zamiast WU ? https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=799445 Pobierasz, uruchamiasz i aktualizujesz system do najnowszej wersji. wybierz aktualizację/instalację z zachowaniem wszystkich danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L0rdm Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2019 Masz rację, właśnie to zrobiłem i wszystko poszło. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego na to nie wpadłem, a tym bardziej nikt w internecie gdy wpisywałem ten kod błędu. Problem rozwiązany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...