Mezamir Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2019 Witam. Chcę zakupić tą kartę i na morele znalazłem "dwie" wersjedroższa wersjatańsza wersja Czym one się różnią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mezamir Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2019 Ewentualnie myślałem też, by dorzucić trochę grosza do Sapphire RX 5700 XT Nitro +, ale nie wiem, czy jest sens dopłaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2019 Według danych z kilku stron wersja z dopiskiem LE ma zdecydowanie niższe taktowanie zegara rdzenia GPU. Prawda jest taka, że w cenie tej słabszej wersji z dopiskiem LE masz np. Sapphire RX 5700 XT Pulse https://foxkomputer.pl/pl/p/Karta-graficzna-Sapphire-PULSE-RADEON-RX-5700-XT-8GB-GDDR6-HDMI-TRIPLE-DP-OC-W-BP-/7442?rx590 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mezamir Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2019 Powiedzmy, że ze względów estetycznych odrzuciłem Pulse jako opcję. Czyli jak tą LE bym podkręcił, to bym dostał to samo, co droższa wersja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2019 30 minut temu, Mezamir napisał: Powiedzmy, że ze względów estetycznych odrzuciłem Pulse jako opcję. Czyli jak tą LE bym podkręcił, to bym dostał to samo, co droższa wersja? Na to pytanie ci niestety nie odpowiem. Nie wiem czy te rdzenie choć fabrycznie powinny być jednakowe nie były ciut mniej podatne na podkręcanie i dlatego je wrzucili do tej wersji LE. Ewentualnie wersja LE może mieć niższy "power limit". Natomiast nie miałem akurat tej karty LE w ręce, nie porównywałem ich "łeb w łeb", więc to jedynie moje domysły. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) chyba jest podobna hierarchia wydajnosciowa wsrod modeli palita jak w pascalach jetstream (pascal, takty referencyjne) < super jetstream (pascal, oc) vide jetstream "le" (turing, takty referencyjne) < jetstream (turing, oc) nie umiesz podkrecać karty - kup droższą, jak potrafisz - kup tańszą i samodzielnie zwiększ taktowania, uzyskująć parametry droższej. w zależnosci od gry 5700xt jest przeważnie wydajniejsze od 2060S, a nieraz zbliza sie blisko 2070S. jesli interesuje Ciebie zakup tylko w morele.net, zastanów sie nad wersjami 5700xt gigabyte gaming oc czy powercolor red dragon - modele należące do czołówki jakościowej, a cena miesci się w widełkach 1900-2000 zł Edytowane 13 Listopada 2019 przez mrcszyman 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mezamir Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 ok, dzięki za pomoc panowie. Jednak kupię tę wersję LE i wypróbuję ją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...