sloik Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Witam, Najprawdopodobniej pożegnałem dziś mój wielce zasłużony zasilacz w kompiku (300W)... I teraz mam problem. Czy możliwe, aby 300W zasilacz był za słaby na mój sprzet???? Oto konfiguracja: Athlon 1000MHZ, 512MB RAM, Saphirre Radeon 9100 64MB, HDD Segate 60GB Barracuda IV, nagrywarka, karta sieciowa, karta firewire, dodatkowy kontroler dysków UDMA100, port irda wpinany na plyte. Troche tego jest wiec sie pytam- czy to cholerstwo mogło zdechnąć z powodu przeciążenia???? :evil: Pozdrawiam i dzięki za posty, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 nie jest tego mało ani dużo btw: jakiej firmy ten zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 300w na to co posiadasz w zupelnosci powinno wystarczyc ja mam troche wiecej sprzetu i mam zasilacz 300w i bryka niezle nawet jak wykrecam procka do 2,1Ghz podnosze mu napiecie oraz grafe podkrecam to chodzi normalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloik Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 pffff... sprawdze jak dotre do domu... i dorzuce info jutro:) // w domu sprzet kaput// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloik Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 A czy moze byc jeszcze jakis inny powod niz zasilacz, gdy sprzet kompletnie nie reaguje na wlaczanie /nawet wiatraczek nie rusza w zasilaczu/ ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 A czy moze byc jeszcze jakis inny powod niz zasilacz, gdy sprzet kompletnie nie reaguje na wlaczanie /nawet wiatraczek nie rusza w zasilaczu/ ???? wiesz moze najpierw opiszesz w jakich okolicznosciach zdechl czy masz wszystko popodlanczane bo wiesz to tak jakbym ja tobie pytanie zadal (komp mi zdechl nie wiesz o co chodzi ??) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 jeżeli nawet wiatraczek to coś musi być niepodłączone, zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Ja mam Fortrona 250W i wszystko pięknie śmiga nawet jak podkręcam... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Powinno w zupelnosci wystarczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Ja mam.... uwaga..... 230W:D:D:D..... i to jekegis no name.... bez kitu... Mam 1 hdd i nagryware..... napiecia niestabilne jak hooj ale wszystko hula!!! - widocznie Bóg mnie lubi :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloik Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Hmmm... to sie stalo tak... nacisnalem guzik... i wielkie nic. Komp dalej udawal, ze go nie ma. Wszystko poprawnie jest popodlaczane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 :idea: sloik do Twojego konfigu to 250W styka - ale prawdziwe 250W a nie "wymyslone" przez producenta naklejek znamionowych (tych naklejanych na zasilacz) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloik Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Sprawdzilem jeszcze raz, flaki komputerka. Pochrzanilem mialem zasilacz 250W. Gdy go otworzylem to wygladal jak pobojowisko, przede wszystkim bym caly szary w srodku, i mialem stopione plastykowe elementy z jednej strony (nie wiem czy to tam nie byl czasem bezpiecznik :) ). W kazdym badz razie - dzisiaj zakupilem nowa, sliczniutka obudowe, z 300W zasilaczem i dwoma smiglami w srodku. Dzieki all za pomoc. Jezeli ktos ma jeszcze jakies sugestie na co przy nowej mam zwrocic uwage to chetnie wyslucham... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Sprawdzilem jeszcze raz, flaki komputerka. Pochrzanilem mialem zasilacz 250W. Gdy go otworzylem to wygladal jak pobojowisko, przede wszystkim bym caly szary w srodku, i mialem stopione plastykowe elementy z jednej strony (nie wiem czy to tam nie byl czasem bezpiecznik :) ). W kazdym badz razie - dzisiaj zakupilem nowa, sliczniutka obudowe, z 300W zasilaczem i dwoma smiglami w srodku. Dzieki all za pomoc. Jezeli ktos ma jeszcze jakies sugestie na co przy nowej mam zwrocic uwage to chetnie wyslucham... napewno dawno go nieczysciles mi sie czasem kurz jara tak ze az smierdzi w calym pokoju to go wylanczam przedmucham i dalej jazda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloik Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Zasilacz czyszczony. odkurzaczem:))) Wyciagal wszystko ze srodka rowno:) Moj zasilacz nie okazal mi tyle wyrozumialosci co twoj tobie. Po tym co napisaliscie widze, ze 250W firmy X moglo byc rzeczywiscie za slabe na to co podlaczylem. Pozdrawiam i dzieki wszystkim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Ja jak w podpisie - mam zasilacz 300W no name i coś mi zaczyna herakles psuć :( w Jedi Knight 2 w SP pokazuje się niebiezki ekran i nara, w MP pokazuje się tylko błąd. w Medieval Total War odrazu restartuje kompa pokazując wcześniej niebieki ekran i tak jest już chyba w prawie każdej grze :((:(:(:( co to moze być? Catalyst instalowałem od 3.0 po 3.6 i nic. Co o tym myślicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...