Sens Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 (edytowane) Witam. Posiadam lapka lenovo e560 (i5 6200, 4GB RAM, intel hd 520, 240GB SSD) z windowsem 10 64bit i chciałbym pograć sobie w starsze gry typu COD, COD 2, GTA SA jakiś NFS itp. jednak praktycznie wszystko się nie odpala, albo jak już się odpali(po męczarniach) to wywala błędy, czarne ekrany itp. I tu zastanawiam się jak obejść ten problem. 1. Czy jest możliwość odpalenia wirtualnej maszyny z windows xp, która poradzi sobie z grami? Słyszałem, że nie wszystkie sobie radzą z grafiką 3d. 2. Może zainstalować na innej partycji jakiegoś linuxa i wtedy próbować odpalić przez jakąś wirtualną maszynę/emulator?? 3. Ewentualnie na drugą partycję nagrać windows 7 który lepiej sobie radzi ze starszymi tytułami?? Tylko czy wtedy on musi być jako pierwszy zainstalowany przed 10?? Lub w ogóle wywalić 10 i zostać przy 7... Może jakieś inne rozwiązanie?? Drugi problem to Origin, który po odpaleniu instalki otwiera się, jest cały biały i nie można go zamknąć. System jest najnowszy. Próbowałem starszej instalki, ustawień zgodności i innych metod opisanych w necie, ale nic nie pomaga. Co jest o tyle dziwne, że rok temu przed formatem wszystko śmigało... Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam. Edytowane 15 Listopada 2019 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 Jak będą sterowniki do tego lapka pod Win 7 to można spróbować na czysto wgrać 7 . Jak nie to Win XP / Win 7 na wirtualce , w Win 10 powinien być nawet dostępny tryb XP Mode , w Win 7 był . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 Nie sądzę, by w XP Mode szło grać w gry. Kiedyś go zainstalowałem i pamiętam, że podzespoły były fikcyjne. Jeśli wcześniej działało, to szukałbym problemu w aktualnej instalce Win10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...