Nerevar Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 Cześć ped...audiofile :D Potrzebuje głośniczki 2.0 do słuchania muzyki - głównie metal, metal symfoniczny, rock, chociaż czasem trafi się co innego. Generalnie byłem przekonany do : https://www.edifier.pl/product-pol-49-Edifier-R1280DB.html Ale wyczytałem po recenzjach że ustawień bass/treble/volume nie trzymają po wyłączeniu (pomimo że są regulowane pokrętłami analogowymi o.0)... Zastanawiam się też nad t30 od Kriejtiffa akurat są na promocji, ale to domyślam się że klasa niżej: https://pl.creative.com/p/speakers/creative-t30-wireless Generalnie wymagania (kolejność losowa): - czarne - Bluetooth (słucham czasem z komórki) - aczkolwiek to nie jest konieczne jak będą super duper pod innymi względami - dobra jakość dźwięku do muzyki jaką słucham (chodź dobrym basem nie pogardzę, ale zdaje sobie sprawę że 50-60hz przy takich głośniczkach to max) - fajnie by było tez jakby bass reflex był z przodu, bo będą w kątach biurka przy szafkach Jakby jakiś posiadacz tych edifierów się wypowiedział odnośnie tego "problemu" było by super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 W dniu 17.11.2019 o 20:51, Nerevar napisał: Cześć ped...audiofile :D Potrzebuje głośniczki 2.0 do słuchania muzyki - głównie metal, metal symfoniczny, rock, chociaż czasem trafi się co innego. Generalnie byłem przekonany do : https://www.edifier.pl/product-pol-49-Edifier-R1280DB.html Ale wyczytałem po recenzjach że ustawień bass/treble/volume nie trzymają po wyłączeniu (pomimo że są regulowane pokrętłami analogowymi o.0)... Zastanawiam się też nad t30 od Kriejtiffa akurat są na promocji, ale to domyślam się że klasa niżej: https://pl.creative.com/p/speakers/creative-t30-wireless Generalnie wymagania (kolejność losowa): - czarne - Bluetooth (słucham czasem z komórki) - aczkolwiek to nie jest konieczne jak będą super duper pod innymi względami - dobra jakość dźwięku do muzyki jaką słucham (chodź dobrym basem nie pogardzę, ale zdaje sobie sprawę że 50-60hz przy takich głośniczkach to max) - fajnie by było tez jakby bass reflex był z przodu, bo będą w kątach biurka przy szafkach Jakby jakiś posiadacz tych edifierów się wypowiedział odnośnie tego "problemu" było by super. Edifier R1280DB jak koniecznie chcesz z bluetooth bo jak się bez tego obejdziesz to można się pokusić o dozbieranie i wyrwanie ostatnich sztuk Microlab Solo7C pod rodzaj muzyki jaki cię interesuje będą znacznie poważniejszym graczem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Solo7c to porządne głośniki w sam raz do Metalu i Rocka. Daruj sobie sprzęt po BT. Owszem można uzyskać dość dobry dźwięk, ale cenowo bywa różnie. Lepszy sprzęt pod BT kosztuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomperZ Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 Ja mam Edifier R1280DB z soudblaster Z i fajnie to gra. Głośność mam ustawioną w systemie, więc po restarcie jest to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 W dniu 19.11.2019 o 10:28, _nick_ napisał: a jeszcze więcej daje system zamknięty (bez dziury basowej), bo skoki basu są o wiele szybsze (ale to niestety nie w tej cenie). Obudowa zamknięta, to też większe zniekształcenia harmoniczne (bo głośnik {membrana}, by był jakiś bas, przy danej głośności, musi dużo bardziej się wychylać) . Wszystko można pooglądać sobie w pomiarach (ja pooglądałem). Natomiast jeśli chodzi o charakterystykę impulsową konstrukcji bassreflex, to można uzyskać rewelacyjne rezultaty - wszystko zależy od zestrojenia obudowy/tunelu do danego głośnika i od samego głośnika (dobroci). Widziałem zamulony bassreflex, a widziałem też bassreflex z lepszym impulsem od obudowy zamkniętej, co pokazała charakterystyka wodospadowa - także w BR można osiągnąć wszystko w zależności od strojenia i doboru głośnika ... i to przy niższych THD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...