AderKi Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Dzień dobry, Z racji chęci ożywienia laptopa Lenovo y700, mam zamiar zainwestować w dysk ssd, ale nie mam pojęcia czy mój laptop spełnia wymagania, będąc w stanie wykorzystac jego możliwości. Dyskiem którym jestem zainteresowany to Adata XPG Sx8200 pro linku poniżej https://www.x-kom.pl/p/461049-dysk-ssd-adata-512gb-m-2-pcie-nvme-xpg-sx8200-pro.html Serdecznie dziękuję za kazda pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Jak ma port M.2 i pasuje to nie widzę problemu. Idź do jakiegoś serwisu i tam kup dysk SSD to przeważnie w gratisie montują kupione dyski u nich. Potem wgraj na to system. Dysk SSD w latopach to podstawa. Ale z tego co widzę to to nie ma portu M.2. Szukaj czegoś pod sata, Samsung, Corsair z tych firm bym głównie wybierał. Edytowane 19 Listopada 2019 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Zamiast A-Daty proponuję PNY XLR8 CS3030 500GB lub Corsaira MP510 480GB . Oba nieco droższe niż A-Data , PNY jest pośrodku bo kosztuje niecałe 340 zł , MP510 to koszt 350 zł , mają sporo wytrzymalsze pamięci - 2,5 x większy limit TBW . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AderKi Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Wejście M2 jest na pewno bo przy zakupie laptopa miałem możliwość doboru dysku ssd m. 2. Chodzi mi tutaj raczej czy laptop wspiera ten cały system NVM i złącze PC Express Edytowane 19 Listopada 2019 przez AderKi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AderKi Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Na tym teście :https://www.youtube.com/watch?v=_zmha1UapSY&t=320s , zostaje użyty dysk Samsung SM951z interfejsem PCI-Express x4. Dyski wymienione przeze mnie i kolegę reyden'a posiadają interfejs M.2 PCIe NVMe 3.0 x4. I tutaj moje pytanie czy będzie to przeszkadzało w jakiś sposób, czy raczej nie powinno być problemu. Przepraszam, za pewnie banalne pytania ale ciężko znaleźć mi informacje na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AderKi Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 Po długich poszukiwaniach w końcu udało mi się znaleźć odpowiedź,. Temat do zamknięcia lub kasacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorga Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 W dniu 20.11.2019 o 14:24, AderKi napisał: Po długich poszukiwaniach w końcu udało mi się znaleźć odpowiedź,. Temat do zamknięcia lub kasacji. A mogę wiedzieć co dokupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorga Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 W dniu 20.11.2019 o 14:24, AderKi napisał: Po długich poszukiwaniach w końcu udało mi się znaleźć odpowiedź,. Temat do zamknięcia lub kasacji. A mogę wiedzieć co dokupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...