Skocz do zawartości
wilczek

dobry TV do 1400 zł

Rekomendowane odpowiedzi

kurcze do wtorku mam kupic, tzn wybrac ojcu telewizor do 1400 zł :|

Nie chce nic wiekszego jak 21 cali bo wiekszy sie nie zmiesci sie na polce.

Mozecie polecic mi jakies modele, firmy czy stronki ktore sie czyms takim zajmoją ??

podajcie jakie funkcje powinien miec, na co zwracac uwage itp.

ostatni tv z jakim mialem ostatnio styczosc to 11 letni sanyo tak wiec jestem troche nie w temacie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze do wtorku mam kupic, tzn wybrac ojcu telewizor do 1400 zł :|

Nie chce nic wiekszego jak 21 cali bo wiekszy sie nie zmiesci sie na polce.  

Mozecie polecic mi jakies modele, firmy czy stronki ktore sie czyms takim zajmoją ??

podajcie jakie funkcje powinien miec, na co zwracac uwage itp.

ostatni tv z jakim mialem ostatnio styczosc to 11 letni sanyo tak wiec jestem troche nie w temacie :D

Za 1400zł, to już powinieneś spokojnie kupić 28" Thomsona, albo Grundiga (ale bańka, nie płaski). Ale jak koniecznie chcesz 21", to zainsteresuj się LG, czy Philipsem lub też Panasonic'iem. Od Sony i Samsungów trzymaj się z daleka. Pierwsze padają jak muchy, a drugie mają beznadziejny obraz. Generalnie o różnicach w jakości w takich małych TV nie ma co mówić, bo praktycznie jest taka sama, więc nie ma większego znaczenia co weźmiesz. Oczywiście najlepiej iść i samemu obejrzeć, czy będzie odpowiadać obraz, czy pasują dodatkowe funkcje, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki Cena 1399zl

Dołączona grafika

Kategoria: TELEWIZORY 4/3

Wielkość ekranu: przekątna (cm / cale): 55 / 21

System Dolby: Virtual Dolby Surround

Częstotliwość: 50 Hz

Typ dźwięku: Stereo Nicam

Obudowa: ICC17

Sterowanie pilotem: RCT2100S

Moc muzyczna (W): 2 x 20

Navilight: Navilight

Wymiary (szer. x wys. x głęb.) w mm: 625 x 467 x 472

Typ kineskopu: Extra-Flat

Kolor: Srebrny

Przewodnik po programach: Program Info

Kolor ramki Clip'On: Baltik

Waga: netto / brutto (w kg): 25 / 29

Jestem zadowolony, ma spoko dźwięk, obraz niezły i chyba jako jedyny wśród 21 cali svideo. Co do 100Hz to jest jeden model Grudiga, ale praktycznie niedostępny. Poza tym grundig chyba zbankrutował...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grundig zbankrutował - racja :(

Mam 29 100 hz Grundiga i jest ok, raczej był przez ponad 2 lata, bo się popsuł :P Ale spoko.

A drugi to 21" JVC obraz bardzo ładny, dorwany za 900 zł w RTV EURO AGD. Oba nie płaskie, ale i tak cool :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki Cena 1399zl

Dołączona grafika

Kategoria: TELEWIZORY 4/3  

Wielkość ekranu: przekątna (cm / cale): 55 / 21  

System Dolby: Virtual Dolby Surround  

Częstotliwość: 50 Hz  

Typ dźwięku: Stereo Nicam  

Obudowa: ICC17  

Sterowanie pilotem: RCT2100S  

Moc muzyczna (W): 2 x 20  

Navilight: Navilight  

Wymiary (szer. x wys. x głęb.) w mm: 625 x 467 x 472  

Typ kineskopu: Extra-Flat  

Kolor: Srebrny  

Przewodnik po programach: Program Info  

Kolor ramki Clip'On: Baltik  

Waga: netto / brutto (w kg): 25 / 29  

Jestem zadowolony, ma spoko dźwięk, obraz niezły i chyba jako jedyny wśród 21 cali svideo. Co do 100Hz to jest jeden model Grudiga, ale praktycznie niedostępny. Poza tym grundig chyba zbankrutował...

Owszem zbankruował, ale został już przejęty przez inną firmę, więc dla przeciętnego klienta nic się nie zmieniło. Thomsony są niezłe, ale to też zależy jak się trafi, bo generalnie na nasz rynek trafiają odrzuty produkcyjne i trzeba mieć szczęście, żeby się za szybko nie zepsuł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam thompsona 21' i jest to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> tv, więc trzymaj się z daleka od nich; kup lepiej jakiegoś philipsa bo to są dobre telewizory a za tą kasę to tymbardziej

Tak szczerze mówiąc, to wśród telewizorów i tak liczy się tylko Loewe. Inne marki nie dorastają im do pięt. Niestety są to zabawki koszmarnie drogie np. Xelos 5255Z 21" kosztuje aż 820Euro (czyli tyle co najtańsze 32"), ale za to jest 100Hz, ma telegazetę z pamięcią 420 stron, stereofoniczny. A są jeszcze droższe, np. Calida 5755Z też 21" to 900Euro (albo Arcada 8755Z 21" za 1000Euro). Ale jest to sprzęt właściwie wieczny. Znajomy ma 20 letni TV tej firmy (chyba 28") i ani razu nie był w naprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sobie mysle ze chyba kupie cos takiego http://www.panasonic.com.pl/pd.php?id=777&site_part=

probowalem jeszcze starszego namowic na tego LG wczesniej pokazanego i philipsa ale ten przypadl mu najbardziej

jutro jade kupic wiec jesli macie jeszcze jakies rady to walcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serio soniaki tak padają? a takie ładne wzornictwo

mi sie najbardziej podobaja właśnie ze względu na design

a ciotki 25' ma już 4 lata i odbiera zajebiście

aha jeszcze jedno czemu nie ma nowoczesnych czarnych telewizorów przecierz lepiej się ogląda na czarnym tle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serio soniaki tak padają? a takie ładne wzornictwo 

mi sie najbardziej podobaja właśnie ze względu na design

a ciotki 25' ma już 4 lata i odbiera zajebiście

aha jeszcze jedno czemu nie ma nowoczesnych czarnych telewizorów przecierz lepiej się ogląda na czarnym tle

Strasznie. Często padają jeszcze w czasie gwarancji, więc to pół biedy, ale czasem padają rówineż zaraz po zakończeniu gwarancji. No to ciotka ma szczęście, bo z tą firmą bywa różnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi