RomperZ Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) Szukam myszki do FPS. Obecnie siedzę 2 lata na logitech G203 Prodigy, ale ślizgacze już do wymiany i pomyślałem, że może kupię nową myszkę, ale większą. Dodatkowo po ~roku podświetlenie, które ustawiłem na niebiesko zaczęło migać. Podświetlenie do niczego mi nie było potrzebne, więc nawet nie reklamowałem, tylko go wyłączyłem - pisze o tym, bo trochę się na jakości zawiodłem. Obecne ustawienia to DPI 800 i full HD. Pod uwagę biorę 1) Dream Machines DM1 FPS - ktoś wie czemu strona tej firmy nie działa? Wszystko z nimi ok, bo niedziałająca strona mnie trochę martwi. Jest jakaś płyta z oprogramowaniem jakby www dalej było off? 2) Steelseries Rival 310 - podobno grip gumowany się odkleja? Do tego planuję kupić podkładkę qck+ Którą z tych myszek polecacie? A może jeszcze coś innego? Edytowane 2 Grudnia 2019 przez RomperZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) @RomperZ Logitech G502, myszka jest tak popularna, że co ostatnio odkryłem, ma własny tag na reddicie xd Sam mam i bardzo polecam. Wszędzie jest po 250 zł, ale często jest obniżka na 200 zł, podejrzewam, że teraz na black friday też pojawi się za 200 zł. Edytowane 24 Listopada 2019 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomperZ Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) Tylko, że G502 waży prawie 170g, to nie jest myszka do FPS. Zobacz sobie na ROCKET JUMP NINJA, nawet jej nie ma na liście 20 myszek do FPS. https://www.rocketjumpninja.com/top-mice Ta polska myszka Dream Machines DM1 FPS jest na 12 miejscu. Zastanawiam się, czy są jacyś użytkownicy tego modelu? Edytowane 24 Listopada 2019 przez RomperZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netti Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 DM od zawsze miało lipną jakość wykoniania, miałem 2 ich myszki. Jaki masz chwyt i wielkość dłoni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomperZ Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 ~19cm, jeżeli chodzi o chwyt, to raczej FINGERTIP GRIP. Trudno mi powiedzieć na 100%, bo palce mi wystają poza myszkę na tym g203. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netti Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 Mam bardzo podobnie i mi osobiscie kształt dm1 nie siadł. Kształt rivala był spoko tylko guma się odkleiła po pewnym czasie. Obecnie używam g403 i kształt jest dobry tylko kabel zbyt ciężki i bez mouse bungee się nie obejdzie. Jak nie masz nic do lekkich myszek to pod uwagę bym wziął glorious model O / CM MM710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomperZ Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 Polecasz g403 podigy czy g403 hero? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netti Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 G403 hero to jest nowsza wersja g403 prodigy. Wiem że róznią się sensorem (hero jest nowszy), wydaje mi się że tylko sensorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomperZ Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 Trochę mnie martwi ten kabel i cały czas się zastanawiam, czy nie iść w coś bezprzewodową, której nigdy nie miałem. G403 i G703 mają wbudowane akumulatory, więc dla mnie trochę lipa, bo będą tracić na pojemności i z ładowaniem zabawa, a specjalnego pada pod G703 nie mam w planach używać. Bardzo ciekawą opcją jest dla mnie G603 na AA lub podobno działa z przejściówką na AAA. G603 z 2xAA waży 135g, ale z 1xAA waży 112g. Ładowarkę i dużo dobrych ogniw AA jak i AAA mam, więc zawsze będę coś miał naładowane, tym bardziej, że w trybie low wytrzymuje 18 miesięcy, a w trybie hi 500h. Jedynie ta waga mnie zastanawia. Tu jest recenzja od RJN. Miał ktoś doświadczenie z tym modelem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) @RomperZ 144 g (7-GRAM REDUCTION) | 121 g MOUSE ONLY Takie widzę dane na stronie LG, ale jak za ciężko to spoko, tylko dziwi mnie w takim razie, że chcesz iść w bezprzewodowe, bo przecież automatycznie waga leci do góry przez akumulatorek w środku? Edit: Choć jak tak popatrzyłem na szybko na G703 na stronie, to faktycznie pomimo akumulatora i tak jest lżejsza od G502. Edytowane 25 Listopada 2019 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomperZ Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) W 49 sekundzie tej recki, którą zalinkowałem wyżej jest na wadze z 1 baterią AA i waży 112g. Po zastosowaniu AAA + folia masz poniżej 100g, a po zdjęciu jakiegoś plastiku 88g. Nie mam tej myszki, więc nie wiem jakie mody da się zrobić bez tracenia gwarancji, ale jeżeli gwarancja nie jest problemem, to ludzie schodzą bardzo z wagą :) Zresztą tu masz to potwierdzone https://www.reddit.com/r/MouseReview/comments/a3glhi/g603_weight_reduction_guide/ UPDATE: Problemem G603 może okazać się scroll, który lubi się psuć, jest dużo o tym w negatywnych opiniach na amazonie i w necie. Cytat Worked great for a day then the scroll wheel stopped working properly. It scrolls the opposite direction 1/3 the time randomly, making the scroll wheel useless. I downloaded updated firmware made specifically to fix "intermittent scrolling issues". Didn't help at all and I noticed that there were TONS of others with the same problem. Save yourself the trouble, buy something that works. Edytowane 25 Listopada 2019 przez RomperZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...