chari Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 Chciałbym Was prosić o pomoc w złożeniu zestawu do 5000zł. Chciałbym go używać do weekendowego grania w najnowsze tytuły. Dodatkowo będę wykorzystywał komputer do analizy danych (Microsoft Power BI, Excel - wiele arkuszy), sporadycznego montażu wideo (Adobe Premiere Pro) oraz drobnych projektów graficznych (Adobe Illustrator). Mam obecnie monitor DELL P2719H (niebawem dokupię pewnie drugi ekran, zależy mi na efektywnej pracy z danymi), dysk Samsung SSD 850 EVO MZ-75E500B, dysk WD HDD 320GB 2,5" ze starego laptopa i peryferia w postaci myszy i klawiatury. To wszystko chciałbym wykorzystać. Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś z Was będzie mógł mi coś zaproponować w tej cenie. Sam nie jestem na bieżąco ze sprzętem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 Coś w ten deseń możesz próbować. Wrzuciłem ci szybszy dysk, ale oczywiście jak nie masz potrzeby na ten moment na taki zakup to możesz go ewentualnie dołożyć później. https://www.morele.net/inventory/info/1b81d06f/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 Jak mowa o SSD to lepiej brać Corsaira MP510 480GB albo PNY XLR8 CS3030 500Gb , nieco droższe ale sporo wytrzymalsze pamięci i same SSD nieco szybsze w stosunku do SX8200 Pro . 850 EVO 500GB oczywiście może być , jak ci starczy jego wydajność to nie ma sensu zmieniać na ww. dyski . WD z lapka bym oddał na złom , nie dość że mała pojemność to pewno wolny . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chari Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 Bardzo dziękuję za sugestie! Czy Ryzen 7 2700X będzie bardziej wydajny niż polecany wszędzie Ryzen 5 3600 przy moich zastosowaniach? Jak wyglądałby równorzędny zestaw z Intelem zamiast AMD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chari Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 Odkopuję ten temat. Poprzednio bardzo szybko otrzymałem od Was sugestie za co jestem bardzo wdzięczny! Niestety w zeszłym roku nie zdecydowałem się na zakup nowego sprzętu, natomiast obecnie jestem już do tego zmuszony. Budżet mam teraz nieco uszczuplony bo chciałbym się zmieścić w 4000 zł, ale prośba o ew. drugi wariant do 5000 zł jeśli bylibyście tak mili. Wszystkie wymagania w pierwszym poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 Aktualnie cenowo dobrze wychodzi Intel https://www.x-kom.pl/lista/hgp6g63el G.SKILL 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Ripjaws V Black SilentiumPC Fera 3 120mm SilentiumPC Supremo M2 550W 80 Plus Gold Kingston 500GB M.2 PCIe NVMe A2000 Sapphire Radeon RX 5600 XT PULSE 6GB GDDR6 SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black ASRock B460 Phantom Gaming 4 Intel Core i5-10400F Drożej możesz wymienić grafikę na RX5700 XT, ewentualnie poczekać na RTX3000. Alternatywa AMD https://www.x-kom.pl/lista/s85zbgzkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...