Atreusster Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) Szukam niedrogiego (do 600 zł) monitora 24-calowego z FullHD, 60Hz, wbudowanymi głośnikami i dwiema portami HDMI. Do niego podłączę konsolę PS4 Slim i ewentualnie laptopa. Nie jestem tylko przekonany co do typu matrycy. Poczytałem o ich różnicach, pooglądałem filmiki i tak naprawdę, dalej nie wiem co wybrać. W sklepie zrobiłem filtrowanie i jak widzimy, króluje IPS. Gry na PS4? Seria Uncharted, Wiedźmin 3, Bloodborne, Final Fantasy XV, God of War, NieR: Automata, Persona 5 i inne podobne gatunkowo gry. Gry FPS czy online odpadają. IPS z czasem reakcji 5ms wystarczy? Czy smużenie nie będzie przeszkadzać w graniu? Edytowane 25 Listopada 2019 przez Atreusster Zmiana w treści w postaci przekreślenia i podkreślenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 @Atreusster Smużenie to bardziej VA i raczej kwestia wysokiego odświeżania, powyżej 60 Hz, nie bałbym się o to. Unikaj tylko TN, wszystko inne będzie dobre. No i w takim budżetowym segmencie patrz na konkretny model, a nie że coś jest IPS albo VA. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...