hallan1989 Posted November 29, 2019 Report post Posted November 29, 2019 Witam, mam problem z dużymi spadkami fps w battlefield 5, przy rozdzielczości 1080p i najniższych ustawieniach mam średni fps na poziomie około 110, max fps około 140, a 1% low wynosi 12 fpsów. Czuć przy grze ścinanie. Mój sprzęt: B450 Tomahawk ryzen 5 2600 RTX 2070 WINDFORCE 8GB Ram aegis g skill 2x 8gb ustawione na 2933 chlodznie thermalright macho rev b dysk su800 512GB na dane i ADATA 256GB M.2 PCIe NVMe XPG SX8200 Pro na system windows 10 z najnowszymi aktualizacjami, tak samo karta grawiczna bios etc załączam temperatury po ograniu battlefielda V Problem występuje w każdej grze, czy to battlefield czy pubg czy inna gra. Proszę Was o pomoc :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Setnik Posted November 29, 2019 Report post Posted November 29, 2019 Niskie taktowanie Ram może być problemem jak również trzeba Windows oraz sterowniki zaktualizować, potem zostaje Future Frame Rendering zmienić w ustawieniach NV. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
hallan1989 Posted November 30, 2019 Report post Posted November 30, 2019 sterowniki aktualne, ram ustawiłem ręcznie nie przez profil xmp na 3000, bios itp aktualne Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Setnik Posted November 30, 2019 Report post Posted November 30, 2019 Wiele osób ma z tym problem, i tyle co o nim można napisać że występuje w randomowych konfiguracjach, ale zawsze któraś wersja sterownika NV popróbuj różnych na jakiejś zaskoczy. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
hallan1989 Posted December 1, 2019 Report post Posted December 1, 2019 Już przerabiałem sterowniki od najstarszych do najnowszych. Zastanawia mnie czy to jest bardziej problem procesora czy karty graficznej. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
recedent Posted December 1, 2019 Report post Posted December 1, 2019 Miałem podobnie ze spadkami FPS, mikroprzycinkami w kilku grach na świeżym systemie z Ryzenem 5 3600 i RTX 2070 Super. Zainstalowałem na nowo system W10, ale w starszej wersji 1803. Potem stery do płyty, grafiki, wstrzymałem aktualizacje systemu i pomogło. Żadnych spadków, ani mikroprzycięć. Forza 7/ BF1/BFV idealnie płynne bez spadków. Potem zrobiłem sobie obraz systemu, zaktualizowałem do 1809, test gier, bez problemów więc znowu obraz systemu i dalej 1903. Nie wiem co tu było problemem, ale u mnie pomogło. A dodam, że na samym początku od razu instalowałem wówczas najnowszą wersję systemu 1903 i wtedy był problem. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
hallan1989 Posted December 1, 2019 Report post Posted December 1, 2019 (edited) ok, to będzie próba ze starszą wersją systemu dzieki Skąd pobierałeś starszą wersję? Edited December 1, 2019 by hallan1989 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
recedent Posted December 1, 2019 Report post Posted December 1, 2019 Mam na płytce instalacyjnej, ale chyba w necie znajdziesz iso. Może na winclub ? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
hallan1989 Posted December 1, 2019 Report post Posted December 1, 2019 Dzięki, znalazłem już :D dropy ustąpiły jak ręką odjął, jutro spróbuje aktualizacji do nowszych wersji!:D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...