Sens Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Witam. Posiadam laptopa lenovo E560 z prockiem i5 i 4GB RAM DDR3. Dokupiłem kość 4GB innej firmy o (chyba) takich samych parametrach jednak laptop jej nie widzi i coś się gryzie. Przy próbie uruchomienia tylko na nowej kości laptop piszczy i nie wyświetla obrazu. Podczas uruchamiania z oryginalną kością przeważnie wyświetla się czarny ekran, a jak uda się odpalić Windowsa to widzi tylko 4GB. Dodam, że zamieniałem miejscami i nic nie pomogło. Edit: - Resetowałem Bios - bez zmian - Wgrałem najnowszy bios z 10.2019 - nie pomogło Tutaj fotki dwóch stron pamięci: Z góry dzięki za pomoc! Edytowane 5 Grudnia 2019 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helios128 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 (edytowane) 36 minut temu, Sens napisał: Podczas uruchamiania z oryginalną kością przeważnie wyświetla się czarny ekran, a jak uda się odpalić Windowsa to widzi tylko 4GB. 1) Jeśli odpalasz tylko z oryginalną kością to lapek odpala się poprawnie czy czasem jest czarny ekran a czasem się uruchomi ? 2) opisz dźwięk - te piszczenie to beepcod mówiący jaki jest błąd. Albo nagraj filmik Kości wyglądają ok - jeśli nowa nie jest fabrycznie uszkodzona powinna działać. Edytowane 5 Grudnia 2019 przez helios128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 Chyba chodzi o napięcie ram. Jedne są na 1.35 v a te drugie 1.5 V. Pozdrawiam. PC3 is standard voltage (1.50V) where PC3L is low voltage (1.35V) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 No tak to będzie różnica napięć. Oryginalne to PC3L (1,35V), a te dokupione to PC3 (1,5V). Ale ze mnie gapa! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zdarza się:) pozdrawiamWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...