kapciu75 Posted December 5, 2019 Report post Posted December 5, 2019 Drodzy forumowicze, pomóżcie skompletować zestaw komputerowy.Obudowa: Fractal Design Meshify CProcesor: AMD Ryzen 3600 lub 3600X, Intel obecnie nie ma nic ciekawegoPSU: Seasonic Focus Plus 650W GoldHDD: Samsung EVO/Crucial MX500 czy może są lepsze?GPU: ???? Karta graficzna średniej klasy, najlepiej gdyby posiadała dwa DP oraz dwa HDMI. Mam dwa monitory Dell U2419.Komputer będzie wykorzystywany do słuchania muzyki, przeglądania internetu, może do oglądania filmów 4K w przyszłościPłyta główna: MSI B450 Mortar Max/MSI B450 Tomahawk Max/MSI B450 Gaming Plus Max/Gigabyte Aorus B450 Elite/Gigabyte Aorus B450 Elite ProMortar jest dobrze oceniany przez użytkowników, ale gdybym chciał podłączyć LED, podobno ubogi.Ta ostatnia kusi mnie zintegrowaną kartą muzyczną ALC1220. Mam Sounblaster Z w obecnym zestawie, zawsze można wyciągnąć tą kartę.Czekam na Wasze opinie. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 5, 2019 Report post Posted December 5, 2019 51 minut temu, kapciu75 napisał: Procesor: AMD Ryzen 3600 lub 3600X, Intel obecnie nie ma nic ciekawego PSU: Seasonic Focus Plus 650W Gold Komputer będzie wykorzystywany do słuchania muzyki, przeglądania internetu, może do oglądania filmów 4K w przyszłości grubo te podzespoły się zanudzą na śmierć Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kapciu75 Posted December 5, 2019 Report post Posted December 5, 2019 Za mocne? Chcę komputer na kolejną dekadę. Obecnie nam Quad 6600 - 2.4GHz. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...