Skocz do zawartości
Vault

FIC vs HIS

Rekomendowane odpowiedzi

Dzienxx za szybka odpowiedz, a jakis kolo powiedzial mi kiedys ze zamiast 9600pro lepeij brac 9500 co da sie przerobic na 9700, ha tylko ja nigdzie nie moge takich znalezc ! A po drugie w UT na antalus-bot z 4x FSAA i 8x Aniso... moja przyszla 9600pro wyciaga 54 fpsy a 9700 bez pro wyciaga 38... co wy na to ? (Top 10 Chip)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj panowie mylicie sie. Produkty HISa mozna rozpoznac bez problemu. Owszem oprate sa o referencyjne plytki ale HIS jest zrobiony bardzij niechlujnie. Gorzej wytrawione sciezki, nizszej jakosci luty. TO WIDAC. Nawet ktos nieobeznany a majacy w rekach 2 karty dostrzeze roznice. Pierwsze karty najwyzsze z polki sa HIS pakuje w pudelka tylko, ale potem wszystko juz robi sam. Widzialem kilka radkow 9700 wersji 1.0 a wiec baaaardzo stare ewidentnie robil je HIS.

Swoje karty robi zreszta juz Sapphire (R9500/9600/9700. Tylko 9800 jeszcze nie widzialem innego niz ATIowego bo Herca nie licze ;)

FIC to mistrzostwo. Najwyzsz klasa nawet w low endzie. Ichnie Radki 9200 sa bardzo lade-jakby je robil Gigabyte. Zdecydowanie bardzij staranne niz Sapphire czy HIS.

W tym miejscu nie wspomne jak kreca sie porownywalne mode z roznych stajni bo roznic moze nie byc, ale mnie osobiscie na wieksze zaufanie bierze karta ladniej zrobiona.

Only FIC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzienxx za szybka odpowiedz, a jakis kolo powiedzial mi kiedys ze zamiast 9600pro lepeij brac 9500 co da sie przerobic na 9700, ha tylko ja nigdzie nie moge takich znalezc ! A po drugie  w UT na antalus-bot z 4x FSAA i 8x Aniso... moja przyszla 9600pro wyciaga 54 fpsy a 9700 bez pro wyciaga 38... co wy na to ? (Top 10 Chip)

Wielkie nieba! Czlowieku zlituj sie! Nie sugeruj sie tymi testami bo sa one nic nie warte. R9700 jest zdecydowanie szybszy. Dlaczego? Bo ma zegar rdzenia tylko 275MHz ale ma 8 potokow texturujacych (R9600 ma 400MHz ale tylko 4 potoki i o polowe mniej vertexshaderow niz R9700) i ma szyne pamieci 256bit (mimo taktowania 270MHz zamiast 300 jak ma R9600P ale ten ma tylko 128bit). czy wyczuwasz ta subtelna roznice? teraz logicznie pomysl-czy w takim wypadku R9700 moze byc WOLNIEJSZE od R9600P?

jak nie to poczytaj sobie to i skoro R9600P jest wolniejszy od R9500P to jak jest wolniejszy od R9700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzienxx za szybka odpowiedz, a jakis kolo powiedzial mi kiedys ze zamiast 9600pro lepeij brac 9500 co da sie przerobic na 9700, ha tylko ja nigdzie nie moge takich znalezc ! A po drugie  w UT na antalus-bot z 4x FSAA i 8x Aniso... moja przyszla 9600pro wyciaga 54 fpsy a 9700 bez pro wyciaga 38... co wy na to ? (Top 10 Chip)

http://sklep.barwkomp.pl/index.php?js=1

ROTFL wystarczy sie rozejzeć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po drugie  w UT na antalus-bot z 4x FSAA i 8x Aniso... moja przyszla 9600pro wyciaga 54 fpsy a 9700 bez pro wyciaga 38... co wy na to ? (Top 10 Chip)

Boże zlituj się :!: Niech jacyś czeczeńscy terroryści wysadzą ich redakcję z tymi wszystkimi redaktorami wewnątrz bo ja dłużej nie mogę na to patrzeć :!: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A orientuje sie ktos czy te radki sprzedawane sa jako 9500@9700 sa juz przerobione czy jest to poprostu 9500 z mozliwoscia przerobki na 9700 ?

Witam w komputronik juz sa przerobione i nic mechanicznie nie trzeba "grzebac" :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wezcie mnie to wkurza !!! test to test, zazucacie kolesiom z chipa ze w kulki leca ? Test to test kuwa ja juz nic z tego nie rozumiem !!!

A pozatym moze i ma 8 potrokow szyne na 256 bit ale ... po pierwsze jest wykonany w technoliogi 0,13 mikrona (mniej sie grzeje to znaczy wyzej kreci) wszystkie funkcje wbudowane w procesor sa nowsze, wiec chyba moze miec szanse z radkiem 9700 co prawda na 9700 przypuscmy saphire-a w rozdzialce 800x600 wyciaga w q3a prawie 300 klatek a ten radek TYLKO 200 to nie znaczy ze ze wszystkimi "bajerami nie moze miec szans" technologia idzie na przod popatrzcie na przyklad na INTELA I AMD, AMD postawil na technologie, a INTEL na tranzystory... ktory jest lepszy do gier ? Moze ktos powie ze INTEL ???? :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wezcie mnie to wkurza !!! test to test, zazucacie kolesiom z chipa ze w kulki leca ? Test to test kuwa ja juz nic z tego nie rozumiem !!!

A pozatym moze i ma 8 potrokow szyne na 256 bit ale ... po pierwsze jest wykonany w technoliogi 0,13 mikrona (mniej sie grzeje to znaczy wyzej kreci) wszystkie funkcje wbudowane w procesor sa nowsze, wiec chyba moze miec szanse z radkiem 9700 co prawda na 9700 przypuscmy saphire-a w rozdzialce 800x600 wyciaga w q3a prawie 300 klatek a ten radek TYLKO 200 to nie znaczy ze ze wszystkimi "bajerami nie moze miec szans" technologia idzie na przod popatrzcie na przyklad na INTELA I AMD, AMD postawil na technologie, a INTEL na tranzystory... ktory jest lepszy do gier ? Moze ktos powie ze INTEL ???? :)))

Bez komentarza. Idz czytaj dalej Chipa. Tylko potem nie miej pretensji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie poprostu mam dosyc gosci ktorzy sie kluca co jest lepsze a co jest gorsze mam 700 zeta i chcem kupic karte mam "700" zloty a nie 800 czy 900. znajdz mi lepsza karte od ktora bedzie sie lubila z doomem3, hl2 i kotor za 700 zloty to na bank jutro pendze z portfelem wypchanym 50 zlotowkami i ja kupie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co znaczy bedzie sie lubila, jeszcze nie wiadomo z czym sie bedzie lubic, a to co czytasz w ogloszeniach to tylko spekulacje, jak masz czas i ci sie nie spieszy to poczekaj do wrzesnia z zakupem bo wtedy ma najwczesniej wyjsc hl2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze testy testami, niech sobie robia z demami i beta wersjami, zwaz na to ze nie ma jeszcze koncowej wersji, bylo kilka przypadkow w ktorych bety chodzily gorzej niz koncowe wersje. Jezeli ci zalezy tak bardzo na tym zeby ta gra ci dobrze chodzila to poczekaj az wyjdzie i wtedy kup sobie pozadna karte, a narazie kup jakiegos geforce 3 czy tez radeona 8500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie poprostu mam dosyc gosci ktorzy sie kluca co jest lepsze a co jest gorsze mam 700 zeta i chcem kupic karte mam "700" zloty a nie 800 czy 900. znajdz mi lepsza karte od  ktora bedzie sie lubila z doomem3, hl2 i kotor za 700 zloty to na bank jutro pendze z portfelem wypchanym 50 zlotowkami i ja kupie !

to nie pisz <span style="color:red;">[ciach!]</span>l o Chipsie bo to smieszne. A za 700zl to prosze-R9600TX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie poprostu mam dosyc gosci ktorzy sie kluca co jest lepsze a co jest gorsze mam 700 zeta i chcem kupic karte mam "700" zloty a nie 800 czy 900. znajdz mi lepsza karte od  ktora bedzie sie lubila z doomem3, hl2 i kotor za 700 zloty to na bank jutro pendze z portfelem wypchanym 50 zlotowkami i ja kupie !

lepiej dozbieraj kasy bo kupisz teraz suchara za 700zl a jak wydzie doom3 bedziesz sobie w brode pluł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra chyba sie jednak zastanowe nad tym dozbieraniem ... a tak wogole to czy ktos mi przedstawi konkrety... dlaczego u klientow z chipa radek 9600pro wyciaga wiecej niz w takim 9500pro lub 9700 ??? Co blad w druku czy jaki wal ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zreszta looknijcie sobie na www.chip.pl i top 10 tam wszystko jestnapisane jak czrno na bialym ...

Bo jakbys dobrze spojzal to bys widzial ze w chipie na miejsce ma wplyw zarowno power jak i econo, czyli wynik karty i cena. Dlatego 9600pro jest wyzej od 9500pro poniewaz jest tanszy. Ale niektorzy wala kurna to co im przyjdzie odrazu nie sprawdzajac tego. W chipie tez sie nie pomylili tylko ty nie umiesz czytac, jak wezmiesz na power to zobaczysz od numeru 1 do konca jak jest naprawde z kartami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tu nie mowie o econo tylko o WYDAJNOSCI, w ogolnym rozrachunku R9500pro rozklada na lopatki R9600pro, najlepszy radeon 9600pro to jest HIS-a i ma 74 punkty, gorszy jesli chodzi o wydajnosc jest tylko R9500pro - 73 gigabyte-a a reszta R9500pro roznych firm rozwala 9600pro jak chce ... Mnie tylko zainteresowalo ze w ich tescie hisowski radek ze wszystkim na full w ut 2003 rowzwala nawet 9700... ktos jest na tyle odwazny ze zapyta tych koleis z chipa o co w tym biega ? Ja sie boje mieszkam za blisko redakcji ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Az sie postaralem zeby walnac link, nei bede dawal na ekran niech kazdy sobie zobaczy, nie wiem ale wskaz mi bo moze powinienem sobie kupic okulary gdzie tutaj ten twoj his bije 9700 na glowe ?? http://topten.chip.pl/compare.php?tt_name=...t_id=4&tt_cmd=4 Bo ja widze tylko w jednym miejscu nieprawidlowosc Unreal Tournament 2003 P4 | FSAA 4x + Anisotropic 8x 800x600 i Unreal Tournament 2003 P4 | FSAA 4x + Anisotropic 8x 1024x768

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widze inne nieprawidlowosci. Jak HIS moze byc szybszy od Gigabyte czy innych firm? Wszystkie karty sa zbudowane na takim samym projekcie laminatu, maja takie same taktowania. Jak w takim wypadku HIS moze byc szybszy od Gigabyte.

Roznice biaora sie na poziomie platformy testowej (z tym bywa roznie) i sterownikow. Wykluczam tu element wyzszej daniny bo wbrew temu co wielu ludzi uwaza nie ma czegos takiego jak test za kase.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...