Hubertx333 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2019 Cześć, mam problem ze spadkami fps'ów w mojej ulubionej grze CS:GO. Nie wiem dlaczego, ale na mojej starej karcie, która jest gorsza 10x niż ta co mam teraz miałem było więcej fps i nie miałem żadnych spadków fps'ów. Na tej karcie czuję lepszą płynność gry, ale tak jak pisałem wcześniej.. Te Fps'y.. W innych grach nie wiem, bo nie sprawdzałem. Próbowałem już chyba wszystkiego co się dało żeby to naprawić.. Jeśli chodzi o sprzęt mam płytę główną B450 TOMAHAWK MAX (MS-7C02), procesor AMD Ryzen 5 2600X Six-Core i karte graficzną Geforce gtx 1660 Gaming X 6 GB, kości ram 2x8 GB Hyper X. Wszystko jest nowe.. Dociskałem wszystko co się dało.. Wyjąłem bateryjke na 15 minut żeby zobaczyć czy to coś da, ale niestety.. Kupiłem również nowy zasilacz be quiet 500W serii 9, gdyż myślałem, że to może być wina zasilacza.. Ale to również nic nie dało.. . Kombinowałem w panelu Nvidii, ściągałem różne programy, które mogły by cokolwiek pomóc.. Ale dalej nic.. Temperatura również jest prawidłowa.. Proszę o pomoc, bo już mam dość.. Próbowałem wszystkiego co znalazłem na internecie, ale niestety to nic nie pomaga :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2019 Czytaj na dole: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertx333 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 13 godzin temu, recedent napisał: Czytaj na dole: Dziękuję za pomoc, dzisiaj jak wrócę do domu to zrobię tak jak napisałeś.. Czyli krótko mówiąc po prostu nie aktualizować Windowsa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 1 godzinę temu, Hubertx333 napisał: Dziękuję za pomoc, dzisiaj jak wrócę do domu to zrobię tak jak napisałeś.. Czyli krótko mówiąc po prostu nie aktualizować Windowsa? No właśnie nie o to chodzi. Napiszę jeszcze raz. Zrób czystą nową instalację systemu Windows 10, ale w starszej wersji np. 1803 (najnowsza ma oznacznie 1909, a wcześniejsza 1903). Po zainstalowaniu, dograj sterowniki i potem zainstaluj grę, która robi problem. Sprawdź czy wtedy będzie działać poprawnie. Jeśli tak to możesz sobie spróbować zaktualizować system poprzez zwykłe aktualizacje i po każdej aktualizacji systemu sprawdzać czy gra działa poprawnie. Ja przed kolejnymi aktualizacjami robiłem sobie obraz systemu, żeby w razie problemów nie robić znowu całego systemu od nowa, tylko ewentualnie przywrócić. Powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertx333 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 2 godziny temu, recedent napisał: No właśnie nie o to chodzi. Napiszę jeszcze raz. Zrób czystą nową instalację systemu Windows 10, ale w starszej wersji np. 1803 (najnowsza ma oznacznie 1909, a wcześniejsza 1903). Po zainstalowaniu, dograj sterowniki i potem zainstaluj grę, która robi problem. Sprawdź czy wtedy będzie działać poprawnie. Jeśli tak to możesz sobie spróbować zaktualizować system poprzez zwykłe aktualizacje i po każdej aktualizacji systemu sprawdzać czy gra działa poprawnie. Ja przed kolejnymi aktualizacjami robiłem sobie obraz systemu, żeby w razie problemów nie robić znowu całego systemu od nowa, tylko ewentualnie przywrócić. Powinno pomóc. Okej, zrobię tak i dam znać.. Do usłyszenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertx333 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 4 godziny temu, recedent napisał: No właśnie nie o to chodzi. Napiszę jeszcze raz. Zrób czystą nową instalację systemu Windows 10, ale w starszej wersji np. 1803 (najnowsza ma oznacznie 1909, a wcześniejsza 1903). Po zainstalowaniu, dograj sterowniki i potem zainstaluj grę, która robi problem. Sprawdź czy wtedy będzie działać poprawnie. Jeśli tak to możesz sobie spróbować zaktualizować system poprzez zwykłe aktualizacje i po każdej aktualizacji systemu sprawdzać czy gra działa poprawnie. Ja przed kolejnymi aktualizacjami robiłem sobie obraz systemu, żeby w razie problemów nie robić znowu całego systemu od nowa, tylko ewentualnie przywrócić. Powinno pomóc. Nigdzie nie mogę znaleźć starszej wersji Windowsa 10 do pobrania.. :/ same najnowsze są.. Na winclab też nic nie ma.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 https://thepiratebay.org/search/1803/0/99/300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK74 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Chyba wolałbym to robić tą metodą niż ciągnąć z thepiratebay:https://www.ghacks.net/2019/09/15/how-to-download-and-install-an-earlier-version-of-windows-10/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertx333 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Dałem radę ściągnąć, mam teraz Windowsa 10 1803 wersja, sterowniki tez najnowsze jakie sie da ale dalej to samo.. :/ nie wiem juz co robić żeby było dobrze ;( Edytowane 12 Grudnia 2019 przez Hubertx333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Nie wiem co masz na myśli pisząc, że próbowałeś już wszystkiego. Myślę, że informacja bardziej konkretna może być bardziej pomocna dla czytających. Może problemem nie jest karta, ale śmietnik w konfigu cs? Osobiście 2 razy doświadczyłem dziwnych spadków FPS w tej grze. Raz wina była po stronie serwera i średnie klatki w miarę rozgrywki spadały do poziomu, który uniemożliwiał granie - rozwiązaniem okazało się ponowne dołączenie do meczu. Innym razem objaw miałem identyczny, ale ustąpił momentalnie, gdy jeden z graczy opuścił serwer. Więc przyczyny mogą być kuriozalne. Wyłączyłeś Game DVR? Sprawdzenie spójności plików gry też nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertx333 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 22 minuty temu, Szeryf napisał: Nie wiem co masz na myśli pisząc, że próbowałeś już wszystkiego. Myślę, że informacja bardziej konkretna może być bardziej pomocna dla czytających. Może problemem nie jest karta, ale śmietnik w konfigu cs? Osobiście 2 razy doświadczyłem dziwnych spadków FPS w tej grze. Raz wina była po stronie serwera i średnie klatki w miarę rozgrywki spadały do poziomu, który uniemożliwiał granie - rozwiązaniem okazało się ponowne dołączenie do meczu. Innym razem objaw miałem identyczny, ale ustąpił momentalnie, gdy jeden z graczy opuścił serwer. Więc przyczyny mogą być kuriozalne. Wyłączyłeś Game DVR? Sprawdzenie spójności plików gry też nie zaszkodzi. To na pewno nie przez serwery i jestem pewny, a to dlatego, że na mapach treningowych bez graczy jest dokładnie tak samo.. Śmietnik w configu csa? Co dokładnie masz na myśli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Godzinę temu, Hubertx333 napisał: To na pewno nie przez serwery i jestem pewny, a to dlatego, że na mapach treningowych bez graczy jest dokładnie tak samo.. Śmietnik w configu csa? Co dokładnie masz na myśli? Dokładnie Ci nie powiem, bo nie wiem, ale chodzi mi o to, że poustawiałeś coś w grze i to na poprzedniej karcie działało, a teraz na nowej wychodzą kwiatki. Resetowałeś ustawienia gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertx333 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Po prostu kupiłem wszystkie nowe części na których powinno być lekko 300-350 stałych fpsow, a siada ledwo 200 i mam mikro ścięcia i wtedy mam po max 150.. to jest po prostu niemożliwe.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Masz monitor który wyświetli te 300-350 fpsów ? Śmiem wątpić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Wiesz, że Hz i FPS to nie są zamienne definicje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertx333 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Mam monitor 144 hz, więc raczej lekko.. Ludzie mają o wiele więcej niz 300-400 fps a monitory sa tylko do 240 hz.. Najgorszy jest ten drop fpsow.. Czasami nawet do 130.. Edytowane 13 Grudnia 2019 przez Hubertx333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...