oskardes Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Cześć. Jestem studentem I roku informatyki. Potrzebuję laptopa, głównie do programowania, notatek. Możecie mi pomóc w wyborze? Wiem że minimum 4 rdzenie, 8gb Ramu i dysk ssd. Tylko zacząłem się zastanawiać czy kupować z dedykowana karta czy nie potrzeba mi (znalazłem w promocji z i 7 9750h i gtx 1660 Ti za 3899). Wiadomo czasem bym w coś pograł w drodze lub na nudnym wykładzie :), ale główne zadanie to programowanie i notatki. Jeszcze tak myślałem że karta graficzna przyda się kiedyś jak będą zajęcia związane z grafiką komputerowa. Maksymalny budżet 4000-4200. Co o tym sądzicie?Pomożecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 Jeżeli masz zamiar grać, to dedykowana grafika będzie niezbędna. W tej cenie ww konfiguracja to dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamonynus Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2019 Jak jesteś na informatyce, dowiedz się, czy uczelnia nie zapewnia Tobie bezpłatnego systemu, wtedy możesz też coś oszczędzić. Ta specyfikacja o której piszesz to spoko opcja. Fajna opcja jest też na HP Pavilion Gaming: https://www.x-kom.pl/p/527255-notebook-laptop-156-hp-pavilion-gaming-r7-3750h-8gb-512-gtx1660ti-144hz.html - przydałoby się tylko rozszerzyć RAM z 8 GB na 16 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...