Skocz do zawartości
thewoo

Tania karta graficzna do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam sprzęt jak niżej

https://www.morele.net/inventory/info/EVVluZ/ + procesor intel pentium G4560

Zastanawiam się nad kartą graficzną (nie za głośną) do 300zł dzięki której dałoby radę komfortowo pograć w takie tytuły jak Wiedźmin 3, Elex, Deus Ex Mankin Divided, Fallout 4.

Które z nowych, nieużywanych modeli są godne uwagi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 300 zł najmocniejsza karta jaką w tej chwili pokazuje mi allegro ( przy założeniach że opcja kup teraz + karty używane ) to HD7970 lub jej rebrand tzn. R9 280X .

Do 300 zł mozna też wyrwać HD7870 czy GTX770 , potem GTX960 czy GTX760 albo GTX750Ti .

HD7870 / GTX770 są słabsze niż HD7970 , GTX960 jest słabszy niż GTX770 ale powinien być wydajniejszy niż GTX760 , GTX750Ti z ww. kart jest najsłabszy .

Za 350 zł można wyrwać R9 290 - https://allegro.pl/oferta/radeon-r9-290-4gb-8726090373

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję.

Na co powinienem zwracać uwagę przy zakupie takiej używanej karty ?

Przeglądałem kilka aukcji i np są osoby które udzielają gwarancji rozruchowej 14 dni, co sądze jest ok, ale np. wstawki typu "jeden wentylator czasami niechodzi i trzeba nim poruszać" trochę mnie osłabiają, choć rozumiem , że to sprzęt używany. Zależy mi szczególnie aby te wentylatory nie buczały za mocno, chyba, że powinienem szukać z opcją chłodzenia pasywnego ? ale nie wiem czy w tej cenie to nie za dużo wymagam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czy ten Chińczyk sprzedaje to co napisane czy jednak jakiegoś starocia z podmienionym biosem, a w efekcie czego karta oprócz wyświetlania pulpitu to tak na prawdę nie działa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi