Skocz do zawartości
looki

czy interesuje się ktoś ,,,,,???

Rekomendowane odpowiedzi

ja sie zajmowalem plastikowymi i kartonowymi ale od kiedy sie uzaleznilem od kleju moj terapeuta mi zabronil :P

a tak na serio to kiedys sklejalem duuuzo kartonowych i duuuzo plastikow ale teraz nie mam na to czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swego czasu składałem, złożyłem:

Śmigłowiec Bell

Śmigłowiec AH-64 Apache

Myśliwiec Mig-23

Bombowiec B-17

Składałem w wieku 10-11 lat, teraz mam 16 lat i 2 kompy w przeciagu 4 lat :D , wiec skonczylem z tym. Ale modelarstwo wymaga cierrrpliwosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh ale sklejanie modeli tych plastikowych czy kartonowych jest niczym w porownaniu do składania tych latakacych przeciez :/

Wiec mowcie czy skeiliscie platisowe czy jakies latajace... :)

Moj braciak sie kiedys tym ineteresowął. Miał pare silniczków jakieś projeksty(nadal mam nie wykonany projekt jakiegoś helikoptera :) )

z 2 lata tmu mne to jeszcze zajebiscie interesowało ale brak funduszy .. wiadomo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe a pamietam ze ja tez takie jkupowąłem :)były chyba rozne modele.. lecvz w sumei wygladaly tak samo :/ :) ehe eostro :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

a to juz kandydat na silniczek do suszarki do włosow ;) :

Dołączona grafika

A korzystajac z tego mozna zrobic samolot dla pieska ;):

Dołączona grafika

Nie piękne? :D :roll:

Jak bedą skarki na no ze zdjecia sie wolno ładuja szybko je wyrzuce ;)

w i oczywiscie stronka bez której nie mozna sie obejsc jesli chodzi o modele ;) www.conrad.de

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze jakies dwa lata temu sie tym zajmowalem ale szkola, komp skutecznie zabijaly czas :( . Zlozylem blisko 20 modeli plastikowych, 4 kartonowe, jeden latajacy szybowiec (spadl i sie polamal) i jakies dwa modele rakiet z napedem odzrutowym (obie splonely) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe myślałem że tylko ja się tym interesuję :) no ale widać że nie , chyba jedyną wadą modelarstwa jest kasa :( bosz... jusz 2tygodnie rwie malinki żeby coś zarobić bueeeee.......

Może ma ktoś niesklejony model mig-29 albo su-27->37 ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też trochę na początku zbierałem kolejki PIKO wersja H0, spalinowe i elektryczne, wagony najróżniejsze.

Później sklejałem modele zwykle najnowszych i w miarę nowoczesnych samolotów bojowych i śmigłowców skala 1:144 i 1:72

Moje ulubione:

F-22 Raptor

F-16 Fighting Falcon

F-14 Tomcat

Mig-29 Fulcrum

F-18 Hornet

F-15 Eagle

Sea Harrier

RAH-64 Apache

Kiowa Warrior

RAH-66 Comanche

Moje ulubione firmy: Design (już nie istnieje), Italeri, czasami Revell i Heller

Niestety przed przeprowadzką i wcześniej ze zmianą zainteresowań oddałem bądź sprzedałem modele i kolejki innym miłośników modelartswa

Przynajmniej będę wiedział co robić na emeryturze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś się tym bawiłem, ale odkąd mam kompa już nie :?

Ja podobnie, jak pojawił się komp to już miejsca brakuje żeby porzednie zajmować się modelarstwem. Bo ja do tego podchodziłem powaznie :P i miałem sporą kolekcję przeszło 100 modeli (samoloty, statki, pojazdy wojskowe -> człgi) sporo tego było a część jeszcze została. Jedyny minus teraz to sprzedanie tego wszystkiego, niestety nie zrobiłem gablotek z plexi.

zgadza się piękne hobby ładnych pare lat temu miałem kilkadzisiąt modeli

do siostry przyszła koleżanka z małymi dziecmi i one dostały je do zabawy myslałem że pozabijam bachory  :!:

To musiało być straszne 8O

A z firm to pamiętam, że najlepsze były (i chyba nadal są) Hasegawa, Tamya (nie pamiętam czy tak to się pisze :oops: ) i Dragon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crazy_Ivan nie mylisz się to najlepsze firmy na świecie ... ale teraz doszły jeszcze mpm z czech tanie dobre samoloty elementy fototrawione , żywiczne 1klasa jakości , ale trudno je dostać bo nikt tak drogich modelów nie sprowadza do amlutkiego sklepiku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi