looki Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 modelarstwe a szczególnie plastikowymi modelami samolotów ??? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Jak bylem maly to bawilem sie w sklejanie modeli latajacych pozniej kartonowych a teraz to nic nie robie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Ja kiedyś się tym bawiłem, ale odkąd mam kompa już nie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 TaaaaK ! Kurcze...zostało mi nawet pół szafy niezrobionych modeli.., komputer wszystko zabija. Ale mam nadzieję że kiedyś się jeszcze za to wezmę. To świetne hobby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 ja sie zajmowalem plastikowymi i kartonowymi ale od kiedy sie uzaleznilem od kleju moj terapeuta mi zabronil :P a tak na serio to kiedys sklejalem duuuzo kartonowych i duuuzo plastikow ale teraz nie mam na to czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Ja swego czasu składałem, złożyłem: Śmigłowiec Bell Śmigłowiec AH-64 Apache Myśliwiec Mig-23 Bombowiec B-17 Składałem w wieku 10-11 lat, teraz mam 16 lat i 2 kompy w przeciagu 4 lat :D , wiec skonczylem z tym. Ale modelarstwo wymaga cierrrpliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 ehh ale sklejanie modeli tych plastikowych czy kartonowych jest niczym w porownaniu do składania tych latakacych przeciez :/ Wiec mowcie czy skeiliscie platisowe czy jakies latajace... :) Moj braciak sie kiedys tym ineteresowął. Miał pare silniczków jakieś projeksty(nadal mam nie wykonany projekt jakiegoś helikoptera :) ) z 2 lata tmu mne to jeszcze zajebiscie interesowało ale brak funduszy .. wiadomo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 pamietam jak bylem maly to uwielbialem kupowac takie samolociki w kiosku, sprzedawano je w opakowanich takich fajnych hehe, a same samoloty jakos z takiegi stryropianu byly ofkoz pomalowane fjanie ze wzorami i takie tam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Kiedys sie tym zajmowałem, skleiłem: -Spitfire -Apache -F-16 -F-15 - reszty niepamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 hehe a pamietam ze ja tez takie jkupowąłem :)były chyba rozne modele.. lecvz w sumei wygladaly tak samo :/ :) ehe eostro :) a to juz kandydat na silniczek do suszarki do włosow ;) : A korzystajac z tego mozna zrobic samolot dla pieska ;): Nie piękne? :D :roll: Jak bedą skarki na no ze zdjecia sie wolno ładuja szybko je wyrzuce ;) w i oczywiscie stronka bez której nie mozna sie obejsc jesli chodzi o modele ;) www.conrad.de Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Ja kiedyś również sklejałem modele. Zwłaszcza samolotów z okresu II wojny. Do dnia dzisiejszego nie przetrwał ani jeden. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 latające są super tak jak i pływające ale 1l paliwa kosztuje 400zł !!! silnik 1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Ja jeszcze jakies dwa lata temu sie tym zajmowalem ale szkola, komp skutecznie zabijaly czas :( . Zlozylem blisko 20 modeli plastikowych, 4 kartonowe, jeden latajacy szybowiec (spadl i sie polamal) i jakies dwa modele rakiet z napedem odzrutowym (obie splonely) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Ja tesh kiedys sie w to bawilem. Calkiem fajne hobby :D Nabardziej lubilem robic czolgi - nie wiem why, ale fajne byly :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Też kiedyś się tym zajmowałem. Najpierw plastikowymi potem kartonowymi. Kilka modeli samolotów jeszcze mam w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 no ja sie w to bawie a konkretniej w warhammera (nie tego opowiadanego tylko battla) jesli ktos wie o co chodzi:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 bawilem sie kiedys w to ale jakos pozniej brakowalo mi cierpliwosc ale do dzis lubie popatrzec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xior Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 zgadza się piękne hobby ładnych pare lat temu miałem kilkadzisiąt modeli do siostry przyszła koleżanka z małymi dziecmi i one dostały je do zabawy myslałem że pozabijam bachory :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 hehe myślałem że tylko ja się tym interesuję :) no ale widać że nie , chyba jedyną wadą modelarstwa jest kasa :( bosz... jusz 2tygodnie rwie malinki żeby coś zarobić bueeeee....... Może ma ktoś niesklejony model mig-29 albo su-27->37 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Plecam tą firmę: http://www.hasegawa-model.co.jp/e-w/E-index.htm Co prawda Miga 29 kiedyś zepsuli...ale SU są niezłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 mam parę modeli tej firmy to są perełki ale troche $$$ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Japońska jakość kosztuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Ja też trochę na początku zbierałem kolejki PIKO wersja H0, spalinowe i elektryczne, wagony najróżniejsze. Później sklejałem modele zwykle najnowszych i w miarę nowoczesnych samolotów bojowych i śmigłowców skala 1:144 i 1:72 Moje ulubione: F-22 Raptor F-16 Fighting Falcon F-14 Tomcat Mig-29 Fulcrum F-18 Hornet F-15 Eagle Sea Harrier RAH-64 Apache Kiowa Warrior RAH-66 Comanche Moje ulubione firmy: Design (już nie istnieje), Italeri, czasami Revell i Heller Niestety przed przeprowadzką i wcześniej ze zmianą zainteresowań oddałem bądź sprzedałem modele i kolejki innym miłośników modelartswa Przynajmniej będę wiedział co robić na emeryturze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 ja kiedys sklejałem ale juz nie ma czasu (komp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 no jakbym miał kesz to bym bral hasegawe i tamiye .. a że nie mam to lubie italeri :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Ja kiedyś się tym bawiłem, ale odkąd mam kompa już nie :?Ja podobnie, jak pojawił się komp to już miejsca brakuje żeby porzednie zajmować się modelarstwem. Bo ja do tego podchodziłem powaznie :P i miałem sporą kolekcję przeszło 100 modeli (samoloty, statki, pojazdy wojskowe -> człgi) sporo tego było a część jeszcze została. Jedyny minus teraz to sprzedanie tego wszystkiego, niestety nie zrobiłem gablotek z plexi. zgadza się piękne hobby ładnych pare lat temu miałem kilkadzisiąt modeli do siostry przyszła koleżanka z małymi dziecmi i one dostały je do zabawy myslałem że pozabijam bachory :!: To musiało być straszne 8O A z firm to pamiętam, że najlepsze były (i chyba nadal są) Hasegawa, Tamya (nie pamiętam czy tak to się pisze :oops: ) i Dragon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Crazy_Ivan nie mylisz się to najlepsze firmy na świecie ... ale teraz doszły jeszcze mpm z czech tanie dobre samoloty elementy fototrawione , żywiczne 1klasa jakości , ale trudno je dostać bo nikt tak drogich modelów nie sprowadza do amlutkiego sklepiku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 mam pytanko. zna ktoś może jakieś ciekawe strony o modelarstwie. chodzi mi głównie o drewniano - papierowe modele latające ( bez napędu , napęd gumkowy ) ze schematami , poradami itp .. ?? z góry dziękuje. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Zadanie na angielski: Translate topic number 38261 into English using used to. ;] ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Ja teraz wlasnie zaczolem sklejac ;) Kupilem model za 30zl, a w sumie w sklepie wydalem 80zl :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...