dgrzesiek Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2019 Witam Potrzebuje dobrego zestawu do montażu video ( trochę tez after effects ) Teraz montując na tym PC co posiadam jest trochę to uciążliwe ( materiał full hd 50klatek przy synchro z 3 kamer, muszę stosować proxy bo się inaczej nie da ) ile to co mam teraz jest warte ? czytałem trochę że teraz Amd Ryzen 9 3900X dobrze działają z adobe... co do budżetu to bym musiał to sprzedać co mam i dołożyć, no własnie ale ile... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamonynus Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2019 Pytanie podstawowe: - ile chcesz wydać? Składanie skrzynki za 3800X/3900X to większa kasa. Poza procesorem konieczna jest też lepsza płyta główna, mocniejszy zasilacz. W ostatnim tygodniu składaliśmy z kumplem taki zestaw: https://www.x-kom.pl/lista/y4crc980a (tutaj jeszcze można dedykowane chłodzenie i będzie spory potencjał do OC). Ze swojego w zależności od decyzji o zakupie mógłbyś na początek zostawić: - zasilacz (przy jakimś budżetowym rozwiązaniu - max GTX 1660) - obudowę - grafikę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgrzesiek Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 chyba pod premiere jednak lepiej isc w kierunku INTEL ten zestaw dobry , czy cos zmienic ? Procesor: INTEL i9-9900K Płyta Główna : CHIPSET Z390 GAMING X Karta graficzna: NVIDIA GEFORCE GTX 1660 Pamięć RAM: 64GB DDR4 3000MHz Samsung Dysk SSD 970 EVO PLUS 250 GB M.2 2280 NVMe Intel Dysk SSD 660p Series 1TB M.2 PCle 3D2 QLC Be quiet! Zasilacz Pure Power 11 600W 80+ Gold Be quiet! PURE BASE 600 BGW021 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...