netgrafik Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Mam zamiar kupna karty graficznej: MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X 6GB GDDR6 https://www.x-kom.pl/p/520235-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-gtx-1660-super-gaming-x-6gb-gddr6.html Mam pytania dotyczące kompatybilności mojego dotychczasowego sprzętu z tą kartą. Posiadam: - płyta główna - MSI B85M-E45 https://www.komputronik.pl/product/218542/msi-b85m-e45.html - zasilacz - SilentiumPC Vero L1 500 Wat https://www.silentiumpc.com/pl/product/vero-l1-500w-80plus/ - obudowa komputera - ATX Tracer Cobra TRO-212 https://www.komputronik.pl/product/81106/tracer-tro-212-cobra-shiny-400w-seria-s-.html Czy karta graficzna będzie współpracować z płytą główną i czy moc zasilacza jest wystarczająca? Czy karta graficzna zmieści się w tej obudowie (ewentualnie jaką nową obudowę polecacie)? Komputer wykorzystywany do prac graficznych w 2D (Adobe). Dziękuję za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Nie wiem jaki tam masz procesor ale to będzie przerost formy nad treścią Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netgrafik Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Intel® Core™ i7-4790 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Wszystko pasuje, karta też okej. Pamiętaj, że karty z serii GTX 1660 Super kupisz nawet za 200zł mniej od tego modelu, który podlinkowałeś. Wtedy kasę możesz przeznaczyć na nową obudowę. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Do I7 ok ale i tak Będzie bootleneckiem Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netgrafik Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 19 minut temu, Michikun napisał: Wszystko pasuje, karta też okej. Pamiętaj, że karty z serii GTX 1660 Super kupisz nawet za 200zł mniej od tego modelu, który podlinkowałeś. Wtedy kasę możesz przeznaczyć na nową obudowę. Akurat 200 zł nie robi mi dużej różnicy - rozważałem też kupno tego tańszego modelu. Mam jeszcze napęd DVD, który chciałbym zostawić. Kolega na innym forum polecił mi obudowę o typie " RG4 / SG1TG" - co oznaczają te symbole? Jaką przewiewną obudowę Kolega by polecił? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Akurat 200 zł nie robi mi dużej różnicy - rozważałem też kupno tego tańszego modelu. Mam jeszcze napęd DVD, który chciałbym zostawić. Kolega na innym forum polecił mi obudowę o typie " RG4 / SG1TG" - co oznaczają te symbole? Jaką przewiewną obudowę Kolega by polecił?Phanteks p400a lub fractal meshify cWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Gaming ma sztos chłodzenie do 1060 i 1660Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netgrafik Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Ni widzę w tych obudowach miejsca na DVD.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Aha jeśli z DVD to phanteks enthoo lub coś podobne żeby z przodu była siatka a nie zabudowany.. Ale kto dziś korzysta z DVD.. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netgrafik Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Ma trochę płyt DVD. Nie chciałbym się pozbywać możliwości ich słuchania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Chyba że tak ok rozumiem poprostu już od dawna nie mam i zapomnieć o tym że ktoś wgl kupuje dvd Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Teraz się nie kupuje, ale kiedyś kupowało i się ma. A jeśli się ma, to od czasu do czasu się korzysta. A i płytę audio czasem się nagra komuś, kto nie ma nowoczesnego sprzętu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...